Het chemieconcern, dat ook een grote vestiging heeft in Antwerpen, behoudt wel zijn jaarprognoses.

BASF boekte in het tweede kwartaal een omzet van 19,1 miljard euro, een stijging met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst (ebit) klom 2 procent hoger tot 2 miljard euro.

De nettowinst bleef stabiel op ongeveer 1,3 miljard euro.

De prijs van Brent-olie halveerde bijna het voorbije jaar. Daardoor moest BASF de prijzen van zijn producten ook laten zakken.

Het chemieconcern behoudt zijn prognoses voor het volledige boekjaar. Het verwacht een lichte omzetgroei en een stabiele ebit voor uitzonderlijke elementen.

Het aandeel BASF bengelde vrijdagochtend helemaal onderaan de beurs van Frankfurt, met een verlies van 3,4 procent. (Belga/BO)

Het chemieconcern, dat ook een grote vestiging heeft in Antwerpen, behoudt wel zijn jaarprognoses. BASF boekte in het tweede kwartaal een omzet van 19,1 miljard euro, een stijging met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst (ebit) klom 2 procent hoger tot 2 miljard euro. De nettowinst bleef stabiel op ongeveer 1,3 miljard euro. De prijs van Brent-olie halveerde bijna het voorbije jaar. Daardoor moest BASF de prijzen van zijn producten ook laten zakken. Het chemieconcern behoudt zijn prognoses voor het volledige boekjaar. Het verwacht een lichte omzetgroei en een stabiele ebit voor uitzonderlijke elementen. Het aandeel BASF bengelde vrijdagochtend helemaal onderaan de beurs van Frankfurt, met een verlies van 3,4 procent. (Belga/BO)