Verwacht wordt dat de nieuwe joint venture jaarlijks meer dan 5 miljard euro omzet genereert. De styreenkunststoffenactiviteiten van beide bedrijven tellen in totaal meer dan 3.600 medewerkers.

Ook in de BASF-vestiging in Antwerpen zijn er styreenactiviteiten gevestigd. Het gaat om vijf installaties en een personeelsbestand van 300 werknemers. "De oprichting van de dochteronderneming en de voorgenomen oprichting van de joint venture zullen geen impact hebben op het aantal arbeidsplaatsen op de Antwerpse site", luidt het in een persbericht.

De mededingingsautoriteiten moeten de nieuwe joint venture wel nog goedkeuren. De deal zou in de loop van 2011 kunnen worden afgerond.

Verwacht wordt dat de nieuwe joint venture jaarlijks meer dan 5 miljard euro omzet genereert. De styreenkunststoffenactiviteiten van beide bedrijven tellen in totaal meer dan 3.600 medewerkers. Ook in de BASF-vestiging in Antwerpen zijn er styreenactiviteiten gevestigd. Het gaat om vijf installaties en een personeelsbestand van 300 werknemers. "De oprichting van de dochteronderneming en de voorgenomen oprichting van de joint venture zullen geen impact hebben op het aantal arbeidsplaatsen op de Antwerpse site", luidt het in een persbericht. De mededingingsautoriteiten moeten de nieuwe joint venture wel nog goedkeuren. De deal zou in de loop van 2011 kunnen worden afgerond.