De cacaovrucht bevat van nature hoeveelheden flavanolen, die de bloedstroom naar onder meer het hart, de spieren en de hersenen ten goede komt. Barry Callebaut is er nu in geslaagd om de voedingsstoffen van de vrucht te behouden en die te verwerken in een zogenaamde "nutraceutische" fruitdrank. Het elixir heeft een "pittige en fruitige smaak", aldus het bedrijf. De gezondheidsclaim van het product, dat de naam "Elix" kreeg, is intussen ook goedgekeurd door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA), de goedkeuring door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) wordt in het voorjaar van 2022 verwacht. Het bedrijf wil met dit nieuwe product inspelen op de noden en het verwachtingspatroon van de consument. "De coronapandemie heeft de interesse van de mensen in hun eigen gezondheid en die van hun omgeving verhoogd", aldus CEO Peter Boone. "De introductie van deze nieuwe categorie nutraceutische fruitdranken bewijst dat Barry Callebaut kan inspelen op de evoluerende consumententrends." Op dit moment heeft Callebaut enkel nog maar een vruchtdrank gecreëerd die voor de volledige 100 procent uit de cacaovrucht bestaat, maar het bedrijf benadrukt dat in de toekomst combinaties met kruiden en ander fruit kunnen worden onderzocht. Waar en wanneer het product in de winkelrekken te vinden is, is voorlopig nog onduidelijk. (Belga)

De cacaovrucht bevat van nature hoeveelheden flavanolen, die de bloedstroom naar onder meer het hart, de spieren en de hersenen ten goede komt. Barry Callebaut is er nu in geslaagd om de voedingsstoffen van de vrucht te behouden en die te verwerken in een zogenaamde "nutraceutische" fruitdrank. Het elixir heeft een "pittige en fruitige smaak", aldus het bedrijf. De gezondheidsclaim van het product, dat de naam "Elix" kreeg, is intussen ook goedgekeurd door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA), de goedkeuring door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) wordt in het voorjaar van 2022 verwacht. Het bedrijf wil met dit nieuwe product inspelen op de noden en het verwachtingspatroon van de consument. "De coronapandemie heeft de interesse van de mensen in hun eigen gezondheid en die van hun omgeving verhoogd", aldus CEO Peter Boone. "De introductie van deze nieuwe categorie nutraceutische fruitdranken bewijst dat Barry Callebaut kan inspelen op de evoluerende consumententrends." Op dit moment heeft Callebaut enkel nog maar een vruchtdrank gecreëerd die voor de volledige 100 procent uit de cacaovrucht bestaat, maar het bedrijf benadrukt dat in de toekomst combinaties met kruiden en ander fruit kunnen worden onderzocht. Waar en wanneer het product in de winkelrekken te vinden is, is voorlopig nog onduidelijk. (Belga)