La Morella Nuts heeft zijn standplaats in Reus (Costa Dorada, ten zuiden van Barcelona). La Morella, pas in 1986 opgericht, is in zijn niche geen kleine speler, want goed voor een productie van 8.000 ton gespecialiseerde producten, een omzet van 33 miljoen euro en twee state-of-the art fabrieken in Spanje.

Met deze overname wordt Barry Callebaut op slag een Europese topspeler in een nichemarkt. De integratie van La Morella Nuts past ook perfect in de verdere verticale integratie van de multinational richting "gourmet producten". Volgens woordvoerder Raphael Wermuth van Barry Callebaut zal deze Spaanse deal ook positieve gevolgen hebben voor de Belgische activiteiten van BC: "Het moge duidelijk zijn dat ook de Belgische fabriek er zijn voordeel zal bij doen, vermits er dankzij La Morella Nuts ook nieuwe producten op de markt zullen komen," zegt Wermuth.

Barry Callebaut, met 3,6 miljard euro sales en 40 fabrieken in 27 landen de grootste chocoladefabrikant ter wereld, heeft in het Oost-Vlaamse Wieze een van zijn belangrijkste productiecentra van heel Europa. De Zwitserse groep ontstond in 1996 middels een fusie tussen het Belgische Callebaut en het Franse Cacao Barry. De voedingsmultinational heeft een traditie van overnames. (KC)

La Morella Nuts heeft zijn standplaats in Reus (Costa Dorada, ten zuiden van Barcelona). La Morella, pas in 1986 opgericht, is in zijn niche geen kleine speler, want goed voor een productie van 8.000 ton gespecialiseerde producten, een omzet van 33 miljoen euro en twee state-of-the art fabrieken in Spanje. Met deze overname wordt Barry Callebaut op slag een Europese topspeler in een nichemarkt. De integratie van La Morella Nuts past ook perfect in de verdere verticale integratie van de multinational richting "gourmet producten". Volgens woordvoerder Raphael Wermuth van Barry Callebaut zal deze Spaanse deal ook positieve gevolgen hebben voor de Belgische activiteiten van BC: "Het moge duidelijk zijn dat ook de Belgische fabriek er zijn voordeel zal bij doen, vermits er dankzij La Morella Nuts ook nieuwe producten op de markt zullen komen," zegt Wermuth. Barry Callebaut, met 3,6 miljard euro sales en 40 fabrieken in 27 landen de grootste chocoladefabrikant ter wereld, heeft in het Oost-Vlaamse Wieze een van zijn belangrijkste productiecentra van heel Europa. De Zwitserse groep ontstond in 1996 middels een fusie tussen het Belgische Callebaut en het Franse Cacao Barry. De voedingsmultinational heeft een traditie van overnames. (KC)