De omzet van Barco bleef met 1,158 miljard euro nagenoeg stabiel, maar de nettowinst daalde van 94,2 miljoen euro naar een teleurstellende 59,4 miljoen euro.

De raad van bestuur zal op de algemene vergadering voorstellen om het dividend van 1,4 euro naar 1,5 euro per aandeel te verhogen. "Het blijft Barco's doelstelling om een consistente groei van het dividend voor de aandeelhouders te creëren", luidt het.

Bovendien verwent de raad van bestuur de beleggers ook met een plan om eigen aandelen in te kopen.

Voorzitter en CEO Eric Van Zele benadrukt dat het de strategische doelstelling was om uit te breiden naar andere markten naast digitale cinema. Die groeimotor vertraagt immers eenmaal iedereen is overgestapt van analoog naar digitaal. In verschillende nieuwe marktsegmenten, waaronder Digital Surgery, versnelden de bestellingen, maar in andere waren de cijfers minder goed.

"Algemeen gezien zijn we goed voorbereid om onze marktposities in 2014 te verstevigen", zegt Van Zele in een persbericht.

Strategische overnames wogen op de winstgevendheid, stelt het bedrijf. "Op korte termijn plannen wij een aantal kostenbesparende maatregelen verder uit te voeren en ook verder te werken aan de prijscompetitiviteit van onze producten."

Voor 2014 verwacht Barco zich aan een moeilijk macro-economisch klimaat. Bovendien zouden de wisselkoersen 'een aanzienlijke impact kunnen blijven hebben op de gerapporteerde resultaten'. Toch rekent het bedrijf op stijgende verkoopcijfers, zij het 'low single-digit' (lage eencijferige groei, nvdr). Er wordt meer winstgevendheid verwacht 'als resultaat van de strategische groei-initiatieven, van kostenreducties en van een verscherpte bewaking op de uitgaven'. (Belga/BO)

De omzet van Barco bleef met 1,158 miljard euro nagenoeg stabiel, maar de nettowinst daalde van 94,2 miljoen euro naar een teleurstellende 59,4 miljoen euro. De raad van bestuur zal op de algemene vergadering voorstellen om het dividend van 1,4 euro naar 1,5 euro per aandeel te verhogen. "Het blijft Barco's doelstelling om een consistente groei van het dividend voor de aandeelhouders te creëren", luidt het.Bovendien verwent de raad van bestuur de beleggers ook met een plan om eigen aandelen in te kopen.Voorzitter en CEO Eric Van Zele benadrukt dat het de strategische doelstelling was om uit te breiden naar andere markten naast digitale cinema. Die groeimotor vertraagt immers eenmaal iedereen is overgestapt van analoog naar digitaal. In verschillende nieuwe marktsegmenten, waaronder Digital Surgery, versnelden de bestellingen, maar in andere waren de cijfers minder goed."Algemeen gezien zijn we goed voorbereid om onze marktposities in 2014 te verstevigen", zegt Van Zele in een persbericht. Strategische overnames wogen op de winstgevendheid, stelt het bedrijf. "Op korte termijn plannen wij een aantal kostenbesparende maatregelen verder uit te voeren en ook verder te werken aan de prijscompetitiviteit van onze producten." Voor 2014 verwacht Barco zich aan een moeilijk macro-economisch klimaat. Bovendien zouden de wisselkoersen 'een aanzienlijke impact kunnen blijven hebben op de gerapporteerde resultaten'. Toch rekent het bedrijf op stijgende verkoopcijfers, zij het 'low single-digit' (lage eencijferige groei, nvdr). Er wordt meer winstgevendheid verwacht 'als resultaat van de strategische groei-initiatieven, van kostenreducties en van een verscherpte bewaking op de uitgaven'. (Belga/BO)