Dat is een samenwerkingsverband tussen de bioskoopketens Regal Entertainment Group, AMC Entertainment Holdings en Cinemark Holdings. DCIP gaat meer dan 14.000 bioscoopschermen in Noord-Amerika digitaliseren.

Bij de jongste jaarresultaten had CEO Eric Van Zele er al op gealludeerd dat Barco een groot contract zou binnenhalen in de VS. Toen mocht Barco dat nog niet officieel aankondigen, omdat de deal nog niet effectief was getekend. Dat gebeurde uiteindelijk op 10 maart.

"Barco is de exclusieve projectorleverancier van Cinemark", meldt vice-president Digital Cinema Wim Buyens van Barco. Cinemark gaat de 4K-ready DP2K projectorreeks van Barco gebruiken in bijna 250 bioscoopcomplexen. De media servers, die de content leveren voor de projectoren, komen van Doremi.

De aankondiging komt enkele dagen voor de start van ShoWest, de grote cinemabeurs in Las Vegas.

Dat is een samenwerkingsverband tussen de bioskoopketens Regal Entertainment Group, AMC Entertainment Holdings en Cinemark Holdings. DCIP gaat meer dan 14.000 bioscoopschermen in Noord-Amerika digitaliseren. Bij de jongste jaarresultaten had CEO Eric Van Zele er al op gealludeerd dat Barco een groot contract zou binnenhalen in de VS. Toen mocht Barco dat nog niet officieel aankondigen, omdat de deal nog niet effectief was getekend. Dat gebeurde uiteindelijk op 10 maart. "Barco is de exclusieve projectorleverancier van Cinemark", meldt vice-president Digital Cinema Wim Buyens van Barco. Cinemark gaat de 4K-ready DP2K projectorreeks van Barco gebruiken in bijna 250 bioscoopcomplexen. De media servers, die de content leveren voor de projectoren, komen van Doremi.De aankondiging komt enkele dagen voor de start van ShoWest, de grote cinemabeurs in Las Vegas.