Anders Ballestad, de CEO van MTT Innovation, heeft een reeks octrooiaanvragen op zijn naam en een profiel waarin Barco zich herkent: PhD van de universiteit van British Columbia, onderzoeker in technieken om microscopie te verbeteren bij het kankeronderzoeksinstituut van British Columbia, onderzoeker bij Dolby Technologies en sinds 2012, met twee andere voormalige Dolby-onderzoekers, baas van zijn start-up MTT Innovation, een ontwikkelaar van projectietechnologie.

Volgens Barco heeft MTT Innovation "een sterke expertise opgebouwd in high dynamic range, kleurwetenschap en toegepaste kleuralgoritmes en verwante hardware-ontwikkeling". High dynamic range (bekend als HDR op uw smartphone) zijn technieken om meer detail weer te geven in de lichte en donkere vlakken van een beeld, waar het detail gemakkelijk verloren gaat.

Barco-CEO Eric Van Zele waarschuwt dat ""MTT's technologie nog in de onderzoeksfase is. Er zal de komende jaren nog verdere ontwikkeling noodzakelijk zijn." Hij verwacht dat Barco dankzij de overname high dynamic range- en nieuwe verlichtingstechnologieën zal kunnen inzetten in eindmarkten zoals cinema, professionele audiovisuele toepassingen, simulatie, de automobielsector en de virtuele realiteit.

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Anders Ballestad, de CEO van MTT Innovation, heeft een reeks octrooiaanvragen op zijn naam en een profiel waarin Barco zich herkent: PhD van de universiteit van British Columbia, onderzoeker in technieken om microscopie te verbeteren bij het kankeronderzoeksinstituut van British Columbia, onderzoeker bij Dolby Technologies en sinds 2012, met twee andere voormalige Dolby-onderzoekers, baas van zijn start-up MTT Innovation, een ontwikkelaar van projectietechnologie. Volgens Barco heeft MTT Innovation "een sterke expertise opgebouwd in high dynamic range, kleurwetenschap en toegepaste kleuralgoritmes en verwante hardware-ontwikkeling". High dynamic range (bekend als HDR op uw smartphone) zijn technieken om meer detail weer te geven in de lichte en donkere vlakken van een beeld, waar het detail gemakkelijk verloren gaat. Barco-CEO Eric Van Zele waarschuwt dat ""MTT's technologie nog in de onderzoeksfase is. Er zal de komende jaren nog verdere ontwikkeling noodzakelijk zijn." Hij verwacht dat Barco dankzij de overname high dynamic range- en nieuwe verlichtingstechnologieën zal kunnen inzetten in eindmarkten zoals cinema, professionele audiovisuele toepassingen, simulatie, de automobielsector en de virtuele realiteit. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.