De cijfers liggen boven de analistenverwachtingen. ING ging uit van een stijging van 37 procent tot 203 miljoen, KBC Securities en Royal Bank of Scotland mikten op een stijging met 26 procent.

Het orderboek steeg met 45,2 procent tot 497,1 miljoen euro, terwijl de inkomende bestellingen afklokten op 232,1 miljoen euro. Dat is bijna 52 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De stevige groei van Barco is voor een deel toe te schrijven aan de goede vergelijkingsbasis - het derde kwartaal van 2009 was zwak. Bovendien werd FIMI, de Italiaanse producent van medische beeldschermen, geconsolideerd. Ook het succes van digitale cinema verklaart de cijfers.

"De digitale cinema en medische markten blijven de sterkste motoren voor groei", verzekert Barco in het persbericht. De Kortrijkzanen melden nog dat de ebit-marge in het derde kwartaal erop vooruitging met het eerste halfjaar. Die bedroeg 3,0 procent in de eerste jaarhelft.

De cijfers liggen boven de analistenverwachtingen. ING ging uit van een stijging van 37 procent tot 203 miljoen, KBC Securities en Royal Bank of Scotland mikten op een stijging met 26 procent. Het orderboek steeg met 45,2 procent tot 497,1 miljoen euro, terwijl de inkomende bestellingen afklokten op 232,1 miljoen euro. Dat is bijna 52 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De stevige groei van Barco is voor een deel toe te schrijven aan de goede vergelijkingsbasis - het derde kwartaal van 2009 was zwak. Bovendien werd FIMI, de Italiaanse producent van medische beeldschermen, geconsolideerd. Ook het succes van digitale cinema verklaart de cijfers. "De digitale cinema en medische markten blijven de sterkste motoren voor groei", verzekert Barco in het persbericht. De Kortrijkzanen melden nog dat de ebit-marge in het derde kwartaal erop vooruitging met het eerste halfjaar. Die bedroeg 3,0 procent in de eerste jaarhelft.