Barco noteerde van januari tot en met juni bijna alleen maar in de plus: bij de omzet (+4,5 procent tot 529,2 miljoen euro), de ebitda (winst voor intresten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen, die 22,1 procent hoger ging tot 49,5 miljoen euro) en de bestellingen (+2 procent tot 532,9 miljoen euro).

Alleen de nettowinst (18,1 miljoen euro) lag lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen werd de nettowinst echter gestuwd door de verkoop van de defensieafdeling aan de Amerikaanse luchtvaart- en defensiegroep Esterline Corporation.

"Barco heeft dit halfjaar opnieuw een goede vooruitgang geboekt op het gebied van bestellingen, leveringen en winst. Daarnaast is het bedrijf zijn wereldwijde leiderspositie in de drie kernactiviteiten (entertainment, bedrijven en gezondheidszorg, red.) blijven versterken", stelt Eric Van Zele, voorzitter en CEO van Barco, in een persbericht. Van Zele wordt later dit jaar als CEO opgevolgd door Jan De Witte. (Belga/BO)

Barco noteerde van januari tot en met juni bijna alleen maar in de plus: bij de omzet (+4,5 procent tot 529,2 miljoen euro), de ebitda (winst voor intresten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen, die 22,1 procent hoger ging tot 49,5 miljoen euro) en de bestellingen (+2 procent tot 532,9 miljoen euro). Alleen de nettowinst (18,1 miljoen euro) lag lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen werd de nettowinst echter gestuwd door de verkoop van de defensieafdeling aan de Amerikaanse luchtvaart- en defensiegroep Esterline Corporation. "Barco heeft dit halfjaar opnieuw een goede vooruitgang geboekt op het gebied van bestellingen, leveringen en winst. Daarnaast is het bedrijf zijn wereldwijde leiderspositie in de drie kernactiviteiten (entertainment, bedrijven en gezondheidszorg, red.) blijven versterken", stelt Eric Van Zele, voorzitter en CEO van Barco, in een persbericht. Van Zele wordt later dit jaar als CEO opgevolgd door Jan De Witte. (Belga/BO)