Dat meldt de bank zelf. BFA kwam tot stand na een fusie van zeven spaarbanken. Bankia, de vierde grootste bank van het land, is voor 52,4 procent eigendom van BFA.

De moederbank schreef 1,561 miljard euro van het verlies toe aan haar deelname in Bankia. Die kondigde vrijdag een verlies van 2,979 miljard euro in 2011 aan. De rest van de verliezen zijn toe te schrijven aan de verliezen van minderheidsaandeelhouders.

De bankgroep voegde er nog aan toe dat de verliezen volledig gedekt zijn door de kapitaalinjectie van de Spaanse staat in de groep.

Bankia kondigde vrijdag ook aan dat het voor 19 miljard euro bijkomende staatssteun nodig heeft. Dat bedrag komt bovenop de 4,5 miljard euro die het bedrijf eerder al kreeg uit een reddingsfonds voor de banken. (Belga/KVDA)

Dat meldt de bank zelf. BFA kwam tot stand na een fusie van zeven spaarbanken. Bankia, de vierde grootste bank van het land, is voor 52,4 procent eigendom van BFA. De moederbank schreef 1,561 miljard euro van het verlies toe aan haar deelname in Bankia. Die kondigde vrijdag een verlies van 2,979 miljard euro in 2011 aan. De rest van de verliezen zijn toe te schrijven aan de verliezen van minderheidsaandeelhouders. De bankgroep voegde er nog aan toe dat de verliezen volledig gedekt zijn door de kapitaalinjectie van de Spaanse staat in de groep. Bankia kondigde vrijdag ook aan dat het voor 19 miljard euro bijkomende staatssteun nodig heeft. Dat bedrag komt bovenop de 4,5 miljard euro die het bedrijf eerder al kreeg uit een reddingsfonds voor de banken. (Belga/KVDA)