Donderdag 17 mei en vrijdag 18 mei zijn zogenaamde 'bank holidays'. Dat betekent dat alle banken gesloten zullen zijn, aldus Pamela Renders, woordvoerster van Febelfin, de overkoepelende federatie voor de Belgische financiële sector. Zaterdag beslissen de banken zelf of ze open zijn.

Bpost

Bpost maakt de brug niet op vrijdag, waardoor enkel op Hemelvaartsdag zelf niet gewerkt wordt. Zowel de postkantoren als de postbedeling werken vrijdag zoals gewoonlijk, meldt woordvoerder Piet Van Speybroeck.

De Lijn

Op vrijdag 18 mei past vervoersmaatschappij De Lijn haar dienstverlening aan in Antwerpen, Limburg, Oost- en West-Vlaanderen. Daardoor is er een beperkter aanbod van bussen en trams. In Vlaams-Brabant rijden de schoolbussen niet. De gewone lijnen rijden er wel volgens de normale dienstregeling op weekdagen, met uitzondering van enkele ritten die in functie van de scholieren rijden.

Gemeentediensten

Over de sluitingsdagen van de gemeentediensten beslissen de gemeenten zelf. Toch zijn er enkele algemene tendensen in de steden. Zo zullen de meeste stadsdiensten de brug maken op vrijdag, maar zijn de containerparken over het algemeen vrijdag open en zal ook het afval worden opgehaald op vrijdag.

Politie

De politiediensten blijven altijd bereikbaar, ook op feestdagen. Op Hemelvaartsdag zullen wel enkele de hoofdkantoren open zijn. De bijkantoren sluiten donderdag, maar zijn vrijdag wel open. (Belga/BO)

Donderdag 17 mei en vrijdag 18 mei zijn zogenaamde 'bank holidays'. Dat betekent dat alle banken gesloten zullen zijn, aldus Pamela Renders, woordvoerster van Febelfin, de overkoepelende federatie voor de Belgische financiële sector. Zaterdag beslissen de banken zelf of ze open zijn.BpostBpost maakt de brug niet op vrijdag, waardoor enkel op Hemelvaartsdag zelf niet gewerkt wordt. Zowel de postkantoren als de postbedeling werken vrijdag zoals gewoonlijk, meldt woordvoerder Piet Van Speybroeck.De LijnOp vrijdag 18 mei past vervoersmaatschappij De Lijn haar dienstverlening aan in Antwerpen, Limburg, Oost- en West-Vlaanderen. Daardoor is er een beperkter aanbod van bussen en trams. In Vlaams-Brabant rijden de schoolbussen niet. De gewone lijnen rijden er wel volgens de normale dienstregeling op weekdagen, met uitzondering van enkele ritten die in functie van de scholieren rijden. GemeentedienstenOver de sluitingsdagen van de gemeentediensten beslissen de gemeenten zelf. Toch zijn er enkele algemene tendensen in de steden. Zo zullen de meeste stadsdiensten de brug maken op vrijdag, maar zijn de containerparken over het algemeen vrijdag open en zal ook het afval worden opgehaald op vrijdag. PolitieDe politiediensten blijven altijd bereikbaar, ook op feestdagen. Op Hemelvaartsdag zullen wel enkele de hoofdkantoren open zijn. De bijkantoren sluiten donderdag, maar zijn vrijdag wel open. (Belga/BO)