Niet enkel de gewone banken, ook de Vlaamse vestigingen van de Nationale Bank van België (NBB) houden de deuren vrijdag dicht. Dat is eveneens het geval bij de meeste stads- en gemeentediensten.

De Belgische federatie van de financiële sector Febelfin merkt op dat de banken enkel gesloten zijn in de gemeenten die onder de bevoegdheid van het Nederlandse taalgebied vallen. In Brussel blijven de banken vrijdag dus open.

Klanten van de banken kunnen op 11 juli in Vlaanderen uiteraard wel terecht in de self banks, aan de betaalterminals en de biljettenverdelers.

Voor bpost blijft de feestdag van de Vlaamse gemeenschap een gewone werkdag: de kantoren zijn open en er wordt post bedeeld.

Winkelen kan uiteraard ook op 11 juli.

De volgende feestdagen waarop de banken de deuren dicht houden zijn maandag 21 juli (Nationale Feestdag), vrijdag 15 augustus (O.L.V. Hemelvaart), dinsdag 11 november (Wapenstilstand), donderdag 25 december (Kerstmis) en vrijdag 26 december (Tweede kerstdag)(BO)

Niet enkel de gewone banken, ook de Vlaamse vestigingen van de Nationale Bank van België (NBB) houden de deuren vrijdag dicht. Dat is eveneens het geval bij de meeste stads- en gemeentediensten.De Belgische federatie van de financiële sector Febelfin merkt op dat de banken enkel gesloten zijn in de gemeenten die onder de bevoegdheid van het Nederlandse taalgebied vallen. In Brussel blijven de banken vrijdag dus open. Klanten van de banken kunnen op 11 juli in Vlaanderen uiteraard wel terecht in de self banks, aan de betaalterminals en de biljettenverdelers. Voor bpost blijft de feestdag van de Vlaamse gemeenschap een gewone werkdag: de kantoren zijn open en er wordt post bedeeld. Winkelen kan uiteraard ook op 11 juli.De volgende feestdagen waarop de banken de deuren dicht houden zijn maandag 21 juli (Nationale Feestdag), vrijdag 15 augustus (O.L.V. Hemelvaart), dinsdag 11 november (Wapenstilstand), donderdag 25 december (Kerstmis) en vrijdag 26 december (Tweede kerstdag)(BO)