De banken hebben beslist om het uitstel van betaling tot 31 maart voor Alfacam niet te verlengen. Een akkoord met een investeerder is nu hoogdringend.

De kredieten die de banken verleenden aan Alfacam werden opgezegd. Het bedrijf zit daardoor in nog nauwere schoentjes. Er moet dringend een investeerder gevonden worden. Dat meldt het bedrijf uit Lint.

Hinduja

Alfacam zal 'gezien de hoogdringendheid van de situatie' de onderhandelingen met de potentiële investeerders trachten te versnellen 'om dringend een structurele oplossing voor de continuïteit van de groep te vinden', luidt het.

Een van de investeerders waarmee het bedrijf praat, is de Indiase groep Hinduja. Vorige week gaf Alfacam nog toe dat de gesprekken met dat bedrijf 'moeizaam vorderen' en dat 'de continuïteit vandaag niet verzekerd kan worden'.

Beschermd

Alfacam is door de Wet Continuïteit Ondernemingen (WCO) nog beschermd tegen zijn schuldeisers tot 5 mei, waardoor het niet meer meteen alle openstaande facturen moet betalen. Tegen 15 april moet het bedrijf een herstructureringsplan aan de Antwerpse handelsrechtbank voorleggen.

Die procedure staat los van het uitstel van betaling dat de banken nu hebben stopgezet, zegt Alfacam-woordvoerder Julien Tilkens. Hij benadrukt dat het de bedoeling is om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen. (Belga/KVDA)

De banken hebben beslist om het uitstel van betaling tot 31 maart voor Alfacam niet te verlengen. Een akkoord met een investeerder is nu hoogdringend. De kredieten die de banken verleenden aan Alfacam werden opgezegd. Het bedrijf zit daardoor in nog nauwere schoentjes. Er moet dringend een investeerder gevonden worden. Dat meldt het bedrijf uit Lint. Hinduja Alfacam zal 'gezien de hoogdringendheid van de situatie' de onderhandelingen met de potentiële investeerders trachten te versnellen 'om dringend een structurele oplossing voor de continuïteit van de groep te vinden', luidt het. Een van de investeerders waarmee het bedrijf praat, is de Indiase groep Hinduja. Vorige week gaf Alfacam nog toe dat de gesprekken met dat bedrijf 'moeizaam vorderen' en dat 'de continuïteit vandaag niet verzekerd kan worden'.Beschermd Alfacam is door de Wet Continuïteit Ondernemingen (WCO) nog beschermd tegen zijn schuldeisers tot 5 mei, waardoor het niet meer meteen alle openstaande facturen moet betalen. Tegen 15 april moet het bedrijf een herstructureringsplan aan de Antwerpse handelsrechtbank voorleggen. Die procedure staat los van het uitstel van betaling dat de banken nu hebben stopgezet, zegt Alfacam-woordvoerder Julien Tilkens. Hij benadrukt dat het de bedoeling is om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen. (Belga/KVDA)