Maandag raakte bekend dat de Bank van Jeruzalem een bod op alle aandelen van Dexia Israël heeft uitgebracht. Dexia Israël Bank Ltd staat genoteerd op de beurs van Tel Aviv.

Het dossier rond de Israëlische activiteiten achtervolgt Dexia al jaren. Op de jongste aandeelhoudersvergadering midden mei stelden tientallen activisten kritische vragen over het kredietbeleid van Dexia in Israël, dat volgens hen is strijd is met het internationaal recht.

Dexia-topman Pierre Mariani en voorzitter Jean-Luc Dehaene lieten toen al verstaan dat ze het Israëlische filiaal zo snel mogelijk van de hand wilden doen. Er werd onderhandeld met één partij, zo luidde het, zonder de naam van de Bank van Jeruzalem te noemen. Mariani liet daarbij ook verstaan dat de verkoop met verlies zal gebeuren.

Maandag raakte bekend dat de Bank van Jeruzalem een bod op alle aandelen van Dexia Israël heeft uitgebracht. Dexia Israël Bank Ltd staat genoteerd op de beurs van Tel Aviv. Het dossier rond de Israëlische activiteiten achtervolgt Dexia al jaren. Op de jongste aandeelhoudersvergadering midden mei stelden tientallen activisten kritische vragen over het kredietbeleid van Dexia in Israël, dat volgens hen is strijd is met het internationaal recht. Dexia-topman Pierre Mariani en voorzitter Jean-Luc Dehaene lieten toen al verstaan dat ze het Israëlische filiaal zo snel mogelijk van de hand wilden doen. Er werd onderhandeld met één partij, zo luidde het, zonder de naam van de Bank van Jeruzalem te noemen. Mariani liet daarbij ook verstaan dat de verkoop met verlies zal gebeuren.