Bank of Amerika, de grootste Amerikaanse consumentenbank, gaat de de komende jaren 30.000 banen schrappen. Dat is ongeveer 10 procent van het volledige personeelsbestand.

Eerder circuleerden cijfers tot 40.000, maar het aantal ligt dus iets lager. Met de ontslagen wil de bank op termijn zo'n 18 procent besparen, zo blijkt uit een officiële mededeling. De aankondiging resulteerde onmiddellijk in een koersstijging van de bankenreus op Wall Street.

De bedrijfsleiding hoopt een groot stuk van de herstructurering te kunnen uitvoeren via natuurlijke afvloeiingen en een aanwervingsstop. Daarmee wil Bank of America al beginnen in oktober.

In april komt er duidelijkheid over een tweede fase van de herstructurering. Die zou ook de diensten voor bedrijven en de internationale activiteiten van de bank treffen. (Belga/KVDA)

Bank of Amerika, de grootste Amerikaanse consumentenbank, gaat de de komende jaren 30.000 banen schrappen. Dat is ongeveer 10 procent van het volledige personeelsbestand. Eerder circuleerden cijfers tot 40.000, maar het aantal ligt dus iets lager. Met de ontslagen wil de bank op termijn zo'n 18 procent besparen, zo blijkt uit een officiële mededeling. De aankondiging resulteerde onmiddellijk in een koersstijging van de bankenreus op Wall Street. De bedrijfsleiding hoopt een groot stuk van de herstructurering te kunnen uitvoeren via natuurlijke afvloeiingen en een aanwervingsstop. Daarmee wil Bank of America al beginnen in oktober. In april komt er duidelijkheid over een tweede fase van de herstructurering. Die zou ook de diensten voor bedrijven en de internationale activiteiten van de bank treffen. (Belga/KVDA)