De Chinese bankier Dashu Zhu is de nieuwe CEO van Bank Nagelmackers. Hij volgt er Piet Verbrugge op, die begin maart met pensioen ging. Dat meldt de bank die volledig in handen is van de Chinese Anbang Insurance Group dinsdag.

Dashu Zhu is doctor in de Economische Wetenschappen. Hij startte zijn bankcarrière bij Bank of China in Beijing. Nadien rolde hij de activiteiten van de bank uit in Canada.

Sinds 2011 is hij actief bij Bank of Jiangsu, waar hij sinds vorig jaar voorzitter is van de raad van toezicht. Zijn benoeming "herbevestigt het belang van België als een van de pijlers van de Europese ontwikkeling van Anbang", luidt het in een persbericht. De bedoeling is de bank de komende jaren te laten groeien en uit te breiden.

De benoeming van Zhu werd bevestigd tijdens de algemene vergadering en raad van bestuur van Bank Nagelmackers op 10 mei, en kreeg ook de goedkeuring van de Nationale Bank.

De naam Bank Nagelmackers keerde in oktober vorig jaar terug op de markt. Het is de opvolger van Delta Lloyd Bank, die eerder op het jaar was overgenomen door Anbang. (Belga/BO)

De Chinese bankier Dashu Zhu is de nieuwe CEO van Bank Nagelmackers. Hij volgt er Piet Verbrugge op, die begin maart met pensioen ging. Dat meldt de bank die volledig in handen is van de Chinese Anbang Insurance Group dinsdag.Dashu Zhu is doctor in de Economische Wetenschappen. Hij startte zijn bankcarrière bij Bank of China in Beijing. Nadien rolde hij de activiteiten van de bank uit in Canada. Sinds 2011 is hij actief bij Bank of Jiangsu, waar hij sinds vorig jaar voorzitter is van de raad van toezicht. Zijn benoeming "herbevestigt het belang van België als een van de pijlers van de Europese ontwikkeling van Anbang", luidt het in een persbericht. De bedoeling is de bank de komende jaren te laten groeien en uit te breiden. De benoeming van Zhu werd bevestigd tijdens de algemene vergadering en raad van bestuur van Bank Nagelmackers op 10 mei, en kreeg ook de goedkeuring van de Nationale Bank. De naam Bank Nagelmackers keerde in oktober vorig jaar terug op de markt. Het is de opvolger van Delta Lloyd Bank, die eerder op het jaar was overgenomen door Anbang. (Belga/BO)