De ochtendploeg bij Volvo was vrijdag aan het werk gegaan, nadat de nachtploeg ervoor technisch werkloos was.

"De ochtendploeg produceert momenteel wagens zonder autozetels (van Johnson Controls, nvdr.), maar dat is een oplossing die je maar een tijdje kan aanhouden. De zetels worden later ingebouwd, maar dat vereist stockageplaats voor de wagens en veel arbeid buiten het productieproces om. Daarom hebben we beslist om de middagploeg niet te laten opkomen", verduidelijkt De Mey. Bij Volvo Cars zijn daardoor 1.200 mensen opnieuw technisch werkloos.

Bij Johnson Controls in Assenede, waar gestaakt wordt tegen de hoge werkdruk, werd nog steeds geen akkoord bereikt over de hervatting van het werk.

De nachtploeg en ochtendploeg gingen niet aan de slag, maar na onderhandelingen wordt vrijdag een nieuw voorstel voorgelegd aan de arbeiders. Volvo Cars hoopt dat de middagploeg bij Johnson Controls opnieuw autozetels kan leveren.

"Het is gelukkig een uitzonderlijke situatie dat de arbeiders technisch werkloos zijn door een staking bij de toeleverancier, maar met de nachtploeg en de middagploeg nu zijn al twee shifts getroffen. Rond de middag zullen we, afhankelijk van de situatie bij Johnson, beslissen of onze nachtploeg vrijdag werkt," zegt woordvoerder De Mey.

Per shift worden bij Volvo Cars Gent, waar ongeveer 4.500 mensen werken, meer dan 400 wagens geproduceerd. (Belga/BO)

De ochtendploeg bij Volvo was vrijdag aan het werk gegaan, nadat de nachtploeg ervoor technisch werkloos was. "De ochtendploeg produceert momenteel wagens zonder autozetels (van Johnson Controls, nvdr.), maar dat is een oplossing die je maar een tijdje kan aanhouden. De zetels worden later ingebouwd, maar dat vereist stockageplaats voor de wagens en veel arbeid buiten het productieproces om. Daarom hebben we beslist om de middagploeg niet te laten opkomen", verduidelijkt De Mey. Bij Volvo Cars zijn daardoor 1.200 mensen opnieuw technisch werkloos. Bij Johnson Controls in Assenede, waar gestaakt wordt tegen de hoge werkdruk, werd nog steeds geen akkoord bereikt over de hervatting van het werk. De nachtploeg en ochtendploeg gingen niet aan de slag, maar na onderhandelingen wordt vrijdag een nieuw voorstel voorgelegd aan de arbeiders. Volvo Cars hoopt dat de middagploeg bij Johnson Controls opnieuw autozetels kan leveren. "Het is gelukkig een uitzonderlijke situatie dat de arbeiders technisch werkloos zijn door een staking bij de toeleverancier, maar met de nachtploeg en de middagploeg nu zijn al twee shifts getroffen. Rond de middag zullen we, afhankelijk van de situatie bij Johnson, beslissen of onze nachtploeg vrijdag werkt," zegt woordvoerder De Mey. Per shift worden bij Volvo Cars Gent, waar ongeveer 4.500 mensen werken, meer dan 400 wagens geproduceerd. (Belga/BO)