De overname betreft de productie van kamerbreed tapijt en naaldvilt (in Oudenaarde), tapijttegels (Zele) en de garen- en vezelactiviteiten (Gent). Ze vertegenwoordigen een omzet van 170 miljoen euro en 725 werknemers.

"Op basis van de huidige volumes worden alle activiteiten voortgezet en blijft de tewerkstelling behouden", luidt het dinsdag in een persbericht. De kunstgrasactiviteiten van Domo (in Sint-Niklaas) en het nylon tapijtgaren (in het Duitse Leuna) maken geen deel uit van de deal.

Balta mag ook de merknaam van Domo tot eind 2013 gebruiken. Volgens Balta past de overname in zijn strategie om "een gediversifieerd vloerbedekkingsbedrijf uit te bouwen". Balta maakte al kamerbreed tapijt, karpetten en laminaat. "De overname opent een nieuwe wereld qua producten en afzetkanalen. We zullen met de diverse collecties inspelen op de sterktes en geografische complementariteit van ieder van deze business units, zonder na te laten operationeel de nodige synergieën te boeken", staat er in het persbericht.

Door de overname vergroot de omzet van Balta tot 700 miljoen euro per jaar, en het aantal werknemers tot zo'n 4.000, voornamelijk tewerkgesteld in België, Turkije en in de VS.

Voor Domo past de verkoop in de langetermijnstrategie: de uitbouw van een gediversifieerde investeringsmaatschappij actief in chemie, vastgoed en private equity.

Beide groepen verwachten de transactie eind volgende maand af te ronden, na goedkeuring van de concurrentie-autoriteiten.

De overname betreft de productie van kamerbreed tapijt en naaldvilt (in Oudenaarde), tapijttegels (Zele) en de garen- en vezelactiviteiten (Gent). Ze vertegenwoordigen een omzet van 170 miljoen euro en 725 werknemers. "Op basis van de huidige volumes worden alle activiteiten voortgezet en blijft de tewerkstelling behouden", luidt het dinsdag in een persbericht. De kunstgrasactiviteiten van Domo (in Sint-Niklaas) en het nylon tapijtgaren (in het Duitse Leuna) maken geen deel uit van de deal. Balta mag ook de merknaam van Domo tot eind 2013 gebruiken. Volgens Balta past de overname in zijn strategie om "een gediversifieerd vloerbedekkingsbedrijf uit te bouwen". Balta maakte al kamerbreed tapijt, karpetten en laminaat. "De overname opent een nieuwe wereld qua producten en afzetkanalen. We zullen met de diverse collecties inspelen op de sterktes en geografische complementariteit van ieder van deze business units, zonder na te laten operationeel de nodige synergieën te boeken", staat er in het persbericht. Door de overname vergroot de omzet van Balta tot 700 miljoen euro per jaar, en het aantal werknemers tot zo'n 4.000, voornamelijk tewerkgesteld in België, Turkije en in de VS. Voor Domo past de verkoop in de langetermijnstrategie: de uitbouw van een gediversifieerde investeringsmaatschappij actief in chemie, vastgoed en private equity. Beide groepen verwachten de transactie eind volgende maand af te ronden, na goedkeuring van de concurrentie-autoriteiten.