Een deel van de activiteiten zou verhuizen naar de andere Belgische vestigingen (Sint-Baafs-Vijve en Sint-Eloois-Vijve), een ander deel wil Balta Rugs onderbrengen in Turkije. Als reden verwijst het bedrijf naar de moeilijke economische context, met structureel oplopende kosten die vooral de garenafdeling treffen.

Balta Rugs kondigt tegelijk een investering aan van 14 miljoen euro om de logistieke capaciteit in Sint-Baafs-Vijve te vergroten en te moderniseren. De vestiging moet uitgroeien tot het centrale distributiecentrum van Balta Rugs in Europa.

Balta Rugs benadrukt in een persbericht dat het blijft geloven in de productie van garens en tapijten in België, geconcentreerd op twee vestigingen in plaats van drie. 'Met deze ingrepen kunnen we de slagkracht van onze divisie verbeteren en de toekomst van onze activiteiten in België alle kansen geven', zegt Marc Dessein, CEO van Balta Rugs.

'Dat hele vestiging sluit, slaat in als een bom'

Het nieuws dat tapijtfabrikant Balta Rugs de vestiging in Avelgem sluit, komt hard aan bij het personeel. Dat zegt Steven Landries van ACV-CSC Metea woensdag. In Avelgem werken 401 arbeiders en 85 bedienden. Ongeveer de helft van het personeel zou aan de slag kunnen gaan in de vestigingen in Sint-Baafs-Vijve en Sint-Eloois-Vijve.

De vakbonden voelden al langer dat er iets op til was in de Balta-vestiging in Avelgem. 'Daar staan al enige tijd medewerkers op tijdelijke werkloosheid. Maar dat ze een hele vestiging gingen sluiten, dat slaat in als een bom', zegt Landries.

Een deel van de activiteiten zou verhuizen naar andere Belgische sites. Daar zou ongeveer de helft van de medewerkers van Avelgem terecht kunnen. 'Het blijft nog maar de vraag of dat voor die mensen haalbaar is. Niet iedereen kan zo'n overstap praktisch geregeld krijgen. Bovendien is er ook op die plaatsen werkloosheid.'

Vandaag/woensdag wordt het personeel geïnformeerd door de directie.

'Morgen gaan wij luisteren naar de werknemers en hun wensen. In overleg met de firma zullen we in de eerste plaats kijken wat er kan worden gered. Tewerkstelling blijft het belangrijkste. Indien dat niet kan gered worden, zoeken wij naar andere oplossingen', zegt de ACV-afgevaardigde.

Een deel van de activiteiten zou verhuizen naar de andere Belgische vestigingen (Sint-Baafs-Vijve en Sint-Eloois-Vijve), een ander deel wil Balta Rugs onderbrengen in Turkije. Als reden verwijst het bedrijf naar de moeilijke economische context, met structureel oplopende kosten die vooral de garenafdeling treffen.Balta Rugs kondigt tegelijk een investering aan van 14 miljoen euro om de logistieke capaciteit in Sint-Baafs-Vijve te vergroten en te moderniseren. De vestiging moet uitgroeien tot het centrale distributiecentrum van Balta Rugs in Europa. Balta Rugs benadrukt in een persbericht dat het blijft geloven in de productie van garens en tapijten in België, geconcentreerd op twee vestigingen in plaats van drie. 'Met deze ingrepen kunnen we de slagkracht van onze divisie verbeteren en de toekomst van onze activiteiten in België alle kansen geven', zegt Marc Dessein, CEO van Balta Rugs.Het nieuws dat tapijtfabrikant Balta Rugs de vestiging in Avelgem sluit, komt hard aan bij het personeel. Dat zegt Steven Landries van ACV-CSC Metea woensdag. In Avelgem werken 401 arbeiders en 85 bedienden. Ongeveer de helft van het personeel zou aan de slag kunnen gaan in de vestigingen in Sint-Baafs-Vijve en Sint-Eloois-Vijve.De vakbonden voelden al langer dat er iets op til was in de Balta-vestiging in Avelgem. 'Daar staan al enige tijd medewerkers op tijdelijke werkloosheid. Maar dat ze een hele vestiging gingen sluiten, dat slaat in als een bom', zegt Landries.Een deel van de activiteiten zou verhuizen naar andere Belgische sites. Daar zou ongeveer de helft van de medewerkers van Avelgem terecht kunnen. 'Het blijft nog maar de vraag of dat voor die mensen haalbaar is. Niet iedereen kan zo'n overstap praktisch geregeld krijgen. Bovendien is er ook op die plaatsen werkloosheid.'Vandaag/woensdag wordt het personeel geïnformeerd door de directie.'Morgen gaan wij luisteren naar de werknemers en hun wensen. In overleg met de firma zullen we in de eerste plaats kijken wat er kan worden gered. Tewerkstelling blijft het belangrijkste. Indien dat niet kan gered worden, zoeken wij naar andere oplossingen', zegt de ACV-afgevaardigde.