Wereldwijd gezien werd in 2008 voor een totaal van 385 miljard dollar aan wapens verkocht, meldt het Zweeds onderzoeksinstituut SIPRI maandag.

De koppositie van BAE Systems, dat ongeveer de helft van zijn verkoop realiseerde in de VS, toont aan dat de markt van de wapenindustrie steeds internationaler wordt.

Volgens wapenexpert Susan Jackson van SIPRI wordt ook de markt in de Verenigde Staten steeds aantrekkelijker. De Amerikaanse rivalen Lockheed Martin en Boeing staan op de tweede en derde plaats op de SIPRI-lijst met verkoopcijfers rond de 29 miljard dollar.

De top tien werd gedomineerd door Amerikaanse groepen, maar op de zevende plaats stond de West-Europese groep EADS met een verkoop van 17,9 miljard dollar. De top 10 werd afgesloten door de Franse groep Thales.

Wereldwijd gezien werd in 2008 voor een totaal van 385 miljard dollar aan wapens verkocht, meldt het Zweeds onderzoeksinstituut SIPRI maandag. De koppositie van BAE Systems, dat ongeveer de helft van zijn verkoop realiseerde in de VS, toont aan dat de markt van de wapenindustrie steeds internationaler wordt. Volgens wapenexpert Susan Jackson van SIPRI wordt ook de markt in de Verenigde Staten steeds aantrekkelijker. De Amerikaanse rivalen Lockheed Martin en Boeing staan op de tweede en derde plaats op de SIPRI-lijst met verkoopcijfers rond de 29 miljard dollar. De top tien werd gedomineerd door Amerikaanse groepen, maar op de zevende plaats stond de West-Europese groep EADS met een verkoop van 17,9 miljard dollar. De top 10 werd afgesloten door de Franse groep Thales.