Wilmar is een in Singapore beursgenoteerde onderneming rond de Chinese familie Kuok. Het grootste voedingsconglomeraat in Azië draaide in 2011 een omzet van bijna 45 miljard dollar.

Neochim was een van de vier Belgische producenten van biodiesel, diesel op basis van plantaardige grondstoffen (granen). Neochim werd failliet verklaard op 1 februari.

Wilmar zorgt nu voor een doorstart via de vennootschap Biochim SA. In de raad van bestuur vinden we Napoleon Pefianco uit Singapore. Hij zetelt ook als bestuurder bij de NV Electrawinds Greenpower Oostende, een joint venture tussen Wilmar en Electrawinds, een producent van groene stroom. (W.R.)

Wilmar is een in Singapore beursgenoteerde onderneming rond de Chinese familie Kuok. Het grootste voedingsconglomeraat in Azië draaide in 2011 een omzet van bijna 45 miljard dollar. Neochim was een van de vier Belgische producenten van biodiesel, diesel op basis van plantaardige grondstoffen (granen). Neochim werd failliet verklaard op 1 februari. Wilmar zorgt nu voor een doorstart via de vennootschap Biochim SA. In de raad van bestuur vinden we Napoleon Pefianco uit Singapore. Hij zetelt ook als bestuurder bij de NV Electrawinds Greenpower Oostende, een joint venture tussen Wilmar en Electrawinds, een producent van groene stroom. (W.R.)