Vooral de vaders winnen erbij: zij krijgen normaal maar 10 dagen vaderschapsverlof. De moeders krijgen een week extra.

De nieuwe regeling gaat in op 1 januari in elk van de 64 landen waar de verzekeraar actief is, ongeacht de lokale wetgeving. "Wat ook hun gezinstoestand is, alle werknemers van de groep zullen minimaal 16 weken moederschapsverlof of 4 weken vaderschapsverlof krijgen", luidt het in een persbericht. AXA garandeert werknemers bovendien dat ze na het verlof tegen dezelfde loonvoorwaarden aan de slag kunnen blijven.

AXA zegt overtuigd te zijn dat werknemers baat hebben bij een goede balans tussen werk en privéleven. "Dit is een sterk signaal naar al onze werknemers en het is ook een aanzienlijk concurrentieel voordeel bij het aantrekken en houden van de beste talenten", stelt HR-directeur Rino Piazzolla van de AXA Groep.

Moeilijk periode

In ons land gaat AXA door een moeilijke periode. De verzekeraar kondigde aan dat hij 650 banen wil schrappen. De onderhandelingen met de vakbonden over de uitvoering van dat plan lopen stroef en er is een stakingsaanzegging ingediend. Toch zal de nieuwe moederschaps- en vaderschapsregeling sowieso ook voor de 4.300 Belgische werknemers gelden, bevestigt een woordvoerder van de verzekeraar. "Dit is een bewuste strategie."

Opmerkelijk is dat AXA ook verder gaat dan de Belgische wetgeving rond adoptieverlof. De 16 weken moederschapsverlof voor AXA-werknemers gelden niet enkel bij een zwangerschap, maar ook voor de verwelkoming van een kind bij adoptie. De Belgische wet maakt een onderscheid: 15 weken verlof bij zwangerschap tegen maximaal 6 weken bij een adoptie. (Belga/NS)

Vooral de vaders winnen erbij: zij krijgen normaal maar 10 dagen vaderschapsverlof. De moeders krijgen een week extra. De nieuwe regeling gaat in op 1 januari in elk van de 64 landen waar de verzekeraar actief is, ongeacht de lokale wetgeving. "Wat ook hun gezinstoestand is, alle werknemers van de groep zullen minimaal 16 weken moederschapsverlof of 4 weken vaderschapsverlof krijgen", luidt het in een persbericht. AXA garandeert werknemers bovendien dat ze na het verlof tegen dezelfde loonvoorwaarden aan de slag kunnen blijven. AXA zegt overtuigd te zijn dat werknemers baat hebben bij een goede balans tussen werk en privéleven. "Dit is een sterk signaal naar al onze werknemers en het is ook een aanzienlijk concurrentieel voordeel bij het aantrekken en houden van de beste talenten", stelt HR-directeur Rino Piazzolla van de AXA Groep. In ons land gaat AXA door een moeilijke periode. De verzekeraar kondigde aan dat hij 650 banen wil schrappen. De onderhandelingen met de vakbonden over de uitvoering van dat plan lopen stroef en er is een stakingsaanzegging ingediend. Toch zal de nieuwe moederschaps- en vaderschapsregeling sowieso ook voor de 4.300 Belgische werknemers gelden, bevestigt een woordvoerder van de verzekeraar. "Dit is een bewuste strategie." Opmerkelijk is dat AXA ook verder gaat dan de Belgische wetgeving rond adoptieverlof. De 16 weken moederschapsverlof voor AXA-werknemers gelden niet enkel bij een zwangerschap, maar ook voor de verwelkoming van een kind bij adoptie. De Belgische wet maakt een onderscheid: 15 weken verlof bij zwangerschap tegen maximaal 6 weken bij een adoptie. (Belga/NS)