AXA betaalt 57,60 dollar per aandeel, wat de transactie op 15,3 miljard dollar of 12,4 miljard euro brengt. Het gaat om een premie van 33 procent bovenop de slotkoers van vrijdag.

Dit weekend raakte al bekend dat AXA en XL Group - ook actief als herverzekeraar - onderhandelden over een overname. Ook andere verzekeraars aasden op het bedrijf. Zo zou ook het Duitse Allianz interesse hebben gehad.

Door de overname breidt AXA, de op één na grootste verzekeraar van Europa, uit in schadeverzekeringen en wordt het sterker in de VS.

XL Group was in 2017 goed voor vijftien miljard dollar aan premies, waarvan vijf miljard dollar uit herverzekeringen. De groep, gevestigd in Bermuda, geeft wereldwijd werk aan 7.400 mensen.

AXA betaalt 57,60 dollar per aandeel, wat de transactie op 15,3 miljard dollar of 12,4 miljard euro brengt. Het gaat om een premie van 33 procent bovenop de slotkoers van vrijdag. Dit weekend raakte al bekend dat AXA en XL Group - ook actief als herverzekeraar - onderhandelden over een overname. Ook andere verzekeraars aasden op het bedrijf. Zo zou ook het Duitse Allianz interesse hebben gehad. Door de overname breidt AXA, de op één na grootste verzekeraar van Europa, uit in schadeverzekeringen en wordt het sterker in de VS. XL Group was in 2017 goed voor vijftien miljard dollar aan premies, waarvan vijf miljard dollar uit herverzekeringen. De groep, gevestigd in Bermuda, geeft wereldwijd werk aan 7.400 mensen.