Met het persbericht bevestigt de Franse verzekeraar eerdere geruchten uit de Britse pers die melding maakten van een verkoop van de procucten 'leven, sparen en pensioen'.

Het bedrag van 2,75 miljard pond zou voor 2,25 miljard worden betaald in cash en voor 0,5 miljard pond in zogenaamde 'senior conferred desiration notes'. Als Axa erin slaagt de verkoop af te ronden, rekent ze er voor het boekjaar 2010 op voor 1,4 miljard euro aan minwaarden te kunnen afschrijven.

Axa, die 11.000 werknemers in dienst heeft in het Verenigd Koninkrijk, verklaart dat de verzekeraar de activiteiten Axa Wealth Management en Axa Direct Protection over het kanaal wil behouden.

Met het persbericht bevestigt de Franse verzekeraar eerdere geruchten uit de Britse pers die melding maakten van een verkoop van de procucten 'leven, sparen en pensioen'.Het bedrag van 2,75 miljard pond zou voor 2,25 miljard worden betaald in cash en voor 0,5 miljard pond in zogenaamde 'senior conferred desiration notes'. Als Axa erin slaagt de verkoop af te ronden, rekent ze er voor het boekjaar 2010 op voor 1,4 miljard euro aan minwaarden te kunnen afschrijven.Axa, die 11.000 werknemers in dienst heeft in het Verenigd Koninkrijk, verklaart dat de verzekeraar de activiteiten Axa Wealth Management en Axa Direct Protection over het kanaal wil behouden.