Netto zou Axa Bank, die 850 werknemers telt, tegen eind 2016 echter maar 100 werknemers minder tellen, aldus een woordvoerder. De bank is namelijk ook van plan aan te werven. De directie heeft de vakbonden vrijdag ingelicht tijdens een bijzondere ondernemingsraad in Berchem.

"In een context van verstrengde kapitaalvereisten en stijgende banktaksen, moeten we de nodige acties ondernemen om de structurele rentabiliteit te verbeteren en de duurzaamheid van ons businessmodel te verzekeren", verduidelijkt CEO Jef Van In van Axa Bank Europe.

Volgens Van In stijgen de kosten van zijn bank sneller dan die van de markt. In het plan om zich te herpositioneren wil de bank ook een aantal maatregelen verwerken om de algemene kosten te doen dalen. Daarover wordt een 'constructieve dialoog' opgestart met de vakbonden.

"We willen de dialoog opstarten met de sociale partners om tot een akkoord te komen over de vermindering van het aantal personeelsleden", luidt het. In de komende drie jaar zullen 148 voltijdse equivalenten hun werk verliezen, van wie de helft volgens de bank zou moeten kunnen worden opgevangen door natuurlijke vertrekken.

Daarnaast zal de directie ook maatregelen nemen om de loonkosten te beheersen. Dat zou onder meer mogelijk zijn door bijvoorbeeld het verminderen van het aantal vakantiedagen. Volgens een woordvoerder zit de bank op dat vlak immers 'boven het marktgemiddelde'. (Belga/BO)

Netto zou Axa Bank, die 850 werknemers telt, tegen eind 2016 echter maar 100 werknemers minder tellen, aldus een woordvoerder. De bank is namelijk ook van plan aan te werven. De directie heeft de vakbonden vrijdag ingelicht tijdens een bijzondere ondernemingsraad in Berchem. "In een context van verstrengde kapitaalvereisten en stijgende banktaksen, moeten we de nodige acties ondernemen om de structurele rentabiliteit te verbeteren en de duurzaamheid van ons businessmodel te verzekeren", verduidelijkt CEO Jef Van In van Axa Bank Europe. Volgens Van In stijgen de kosten van zijn bank sneller dan die van de markt. In het plan om zich te herpositioneren wil de bank ook een aantal maatregelen verwerken om de algemene kosten te doen dalen. Daarover wordt een 'constructieve dialoog' opgestart met de vakbonden. "We willen de dialoog opstarten met de sociale partners om tot een akkoord te komen over de vermindering van het aantal personeelsleden", luidt het. In de komende drie jaar zullen 148 voltijdse equivalenten hun werk verliezen, van wie de helft volgens de bank zou moeten kunnen worden opgevangen door natuurlijke vertrekken. Daarnaast zal de directie ook maatregelen nemen om de loonkosten te beheersen. Dat zou onder meer mogelijk zijn door bijvoorbeeld het verminderen van het aantal vakantiedagen. Volgens een woordvoerder zit de bank op dat vlak immers 'boven het marktgemiddelde'. (Belga/BO)