De verkoop is de laatste stap in een transformatieplan dat begin 2014 gelanceerd werd en waarbij Axa Bank Europe de focus volledig legde op de Belgische activiteiten, legt woordvoerder Wim Pauwels uit. Eerder waren al onderdelen in Zwitserland, Tsjechië en Slovakije verkocht.

De Hongaarse activiteiten zullen worden overgenomen door de Hongaarse OTP Bank. De operatie zou in de tweede helft van dit jaar afgerond moeten zijn.

Herpositionering

"Deze transactie is de laatste stap van de herpositionering van AXA Bank Europe tot een retailbank die zich volledig focust op de Belgische markt met zowat één miljoen klanten en in dichte samenwerking met AXA Verzekeringen in België", zo wordt Jef Van In, de CEO van AXA Bank Europe, geciteerd in een persbericht.

De verkoop zal leiden tot een uitzonderlijk verlies van ongeveer 80 miljoen euro in het nettoresultaat, voegt Axa Bank Europe toe. Daarvoor is al een voorziening genomen in de boeken van 2015. Pauwels benadrukt dat, ondanks die voorziening, de bank op 25 februari een positief nettoresultaat zal kunnen bekendmaken, "voor het eerst sinds 2011".

Axa Bank Europe is een Belgische onderdeel van de Franse verzekeringsgroep Axa. Het heeft in België een netwerk van circa 700 zelfstandige bankagentschappen, die samen ongeveer een miljoen klanten hebben. In het hoofdkantoor van de bank in Antwerpen werken ongeveer 800 mensen. De bank noemt zichzelf een "challenger" van de grootbanken. (Belga/NS)

De verkoop is de laatste stap in een transformatieplan dat begin 2014 gelanceerd werd en waarbij Axa Bank Europe de focus volledig legde op de Belgische activiteiten, legt woordvoerder Wim Pauwels uit. Eerder waren al onderdelen in Zwitserland, Tsjechië en Slovakije verkocht. De Hongaarse activiteiten zullen worden overgenomen door de Hongaarse OTP Bank. De operatie zou in de tweede helft van dit jaar afgerond moeten zijn. "Deze transactie is de laatste stap van de herpositionering van AXA Bank Europe tot een retailbank die zich volledig focust op de Belgische markt met zowat één miljoen klanten en in dichte samenwerking met AXA Verzekeringen in België", zo wordt Jef Van In, de CEO van AXA Bank Europe, geciteerd in een persbericht. De verkoop zal leiden tot een uitzonderlijk verlies van ongeveer 80 miljoen euro in het nettoresultaat, voegt Axa Bank Europe toe. Daarvoor is al een voorziening genomen in de boeken van 2015. Pauwels benadrukt dat, ondanks die voorziening, de bank op 25 februari een positief nettoresultaat zal kunnen bekendmaken, "voor het eerst sinds 2011". Axa Bank Europe is een Belgische onderdeel van de Franse verzekeringsgroep Axa. Het heeft in België een netwerk van circa 700 zelfstandige bankagentschappen, die samen ongeveer een miljoen klanten hebben. In het hoofdkantoor van de bank in Antwerpen werken ongeveer 800 mensen. De bank noemt zichzelf een "challenger" van de grootbanken. (Belga/NS)