Bestaande aandeelhouders krijgen 9 voorkeurrechten per 8 aandelen in bezit. De inschrijvingsprijs bedraagt 15 pence per nieuw aandeel. Ter vergelijking: het aandeel Avis Europe sloot donderdag op 34,75 pence in Londen.

De kapitaalverhoging en het nieuwe bankkrediet moeten de balans van Avis Europe versterken.

Avis Europe heeft ook een akkoord bereikt over een nieuw wentelkrediet bij de banken van 375 miljoen euro met een looptijd van 3 jaar en verlengbaar met 1 jaar. Deze lijn vervangt het huidige krediet, dat in februari 2011 vervalt.

In een apart persbericht laat D'Ieteren weten de kapitaaloperatie bij Avis Europe te zullen volgen en al zijn rechten uit te oefenen. Dat betekent dat de groep ongeveer 110 miljoen euro zal investeren in het autoverhuurbedrijf.

Bestaande aandeelhouders krijgen 9 voorkeurrechten per 8 aandelen in bezit. De inschrijvingsprijs bedraagt 15 pence per nieuw aandeel. Ter vergelijking: het aandeel Avis Europe sloot donderdag op 34,75 pence in Londen. De kapitaalverhoging en het nieuwe bankkrediet moeten de balans van Avis Europe versterken. Avis Europe heeft ook een akkoord bereikt over een nieuw wentelkrediet bij de banken van 375 miljoen euro met een looptijd van 3 jaar en verlengbaar met 1 jaar. Deze lijn vervangt het huidige krediet, dat in februari 2011 vervalt. In een apart persbericht laat D'Ieteren weten de kapitaaloperatie bij Avis Europe te zullen volgen en al zijn rechten uit te oefenen. Dat betekent dat de groep ongeveer 110 miljoen euro zal investeren in het autoverhuurbedrijf.