De Belgische autoproductie zal dit jaar hoger uitvallen dan vorig jaar, ondanks de sluiting van Opel Antwerpen.

Tegen het einde van het jaar zullen Volvo Cars Gent, Audi Brussels en Ford Genk samen 558.000 à 568.000 wagens geproduceerd hebben. Dat melden De Tijd en L'Echo. Dat is zowat 40.000 stuks meer dan de Belgische productie vorig jaar, toen er ook nog 51.500 Opels van de band rolden in de inmiddels gesloten Antwerpse fabriek.

De flinke groei is vooral te danken aan Audi en Volvo. De productie bij Ford Genk zal dit jaar iets onder het niveau van vorig jaar uitkomen. (Belga/KVDA)

De Belgische autoproductie zal dit jaar hoger uitvallen dan vorig jaar, ondanks de sluiting van Opel Antwerpen. Tegen het einde van het jaar zullen Volvo Cars Gent, Audi Brussels en Ford Genk samen 558.000 à 568.000 wagens geproduceerd hebben. Dat melden De Tijd en L'Echo. Dat is zowat 40.000 stuks meer dan de Belgische productie vorig jaar, toen er ook nog 51.500 Opels van de band rolden in de inmiddels gesloten Antwerpse fabriek. De flinke groei is vooral te danken aan Audi en Volvo. De productie bij Ford Genk zal dit jaar iets onder het niveau van vorig jaar uitkomen. (Belga/KVDA)