De 200 medewerkers van Autogrill komen in dienst bij de nieuwe uitbater. Met de overname, verbouwing en herpositionering van de restaurants gaat een investering van zowat 3,5 miljoen euro gepaard.

Om de investering rond te krijgen was een externe aandeelhouder nodig. COS brengt de betrokken horeca-activiteiten onder in de holding Vialto, waarin de Nederlandse investeringsgroep Atlantic Capital een participatie van 50 procent neemt.

De elf wegrestaurants liggen op de E17 in Marke, de E314 in Rotselaar, de E40 in Mannekensvere, de E411 in Bierges en de E42 in Froyennes, telkens in beide rijrichtingen. Langs de E34 in Gierle neemt COS een brugrestaurant over de autoweg over. Het gaat over restaurants onder de naam AC, Carestel of Autogrill.

In het voorjaar van 2012 zal COS een herprofilering van de restaurants doorvoeren. COS-oprichters Benny Moortgat en Georges Bloem waren eerder zelf actief bij Carestel, sinds 2007 een onderdeel van het Italiaanse Autogrill. Moortgat was tot 2003 gedelegeerd bestuurder bij Carestel, en Bloem operations director.

COS verwerft dankzij de overname een jaarlijkse omzet van ongeveer 12 miljoen euro, luidt het.

(belga)

De 200 medewerkers van Autogrill komen in dienst bij de nieuwe uitbater. Met de overname, verbouwing en herpositionering van de restaurants gaat een investering van zowat 3,5 miljoen euro gepaard. Om de investering rond te krijgen was een externe aandeelhouder nodig. COS brengt de betrokken horeca-activiteiten onder in de holding Vialto, waarin de Nederlandse investeringsgroep Atlantic Capital een participatie van 50 procent neemt. De elf wegrestaurants liggen op de E17 in Marke, de E314 in Rotselaar, de E40 in Mannekensvere, de E411 in Bierges en de E42 in Froyennes, telkens in beide rijrichtingen. Langs de E34 in Gierle neemt COS een brugrestaurant over de autoweg over. Het gaat over restaurants onder de naam AC, Carestel of Autogrill. In het voorjaar van 2012 zal COS een herprofilering van de restaurants doorvoeren. COS-oprichters Benny Moortgat en Georges Bloem waren eerder zelf actief bij Carestel, sinds 2007 een onderdeel van het Italiaanse Autogrill. Moortgat was tot 2003 gedelegeerd bestuurder bij Carestel, en Bloem operations director.COS verwerft dankzij de overname een jaarlijkse omzet van ongeveer 12 miljoen euro, luidt het.(belga)