De Amerikaanse auto-industrie reageert daarmee op een vertrouwelijk rapport van het Amerikaanse ministerie van Handel met aanbevelingen voor de te varen koers door het Witte Huis.

Het ministerie van Handel noemde het importeren van auto's eerder een gevaar voor de staatsveiligheid. Trump heeft negentig dagen om te besluiten of hij tot importheffingen wil overgaan. Volgens de sectorpartijen zullen tarieven van tot wel 25 procent niet alleen voertuigen stukken duurder maken. Op termijn kan het ook de werkgelegenheid in de industrie enorm schaden.

Sommige brancheorganisaties bestookten het ministerie om openheid van zaken te geven. Geheimhouding rond het rapport verhoogt volgens hen de onzekerheid en bezorgdheid in de industrie die wordt veroorzaakt door de dreigende tariefstijgingen.

De Amerikaanse auto-industrie reageert daarmee op een vertrouwelijk rapport van het Amerikaanse ministerie van Handel met aanbevelingen voor de te varen koers door het Witte Huis.Het ministerie van Handel noemde het importeren van auto's eerder een gevaar voor de staatsveiligheid. Trump heeft negentig dagen om te besluiten of hij tot importheffingen wil overgaan. Volgens de sectorpartijen zullen tarieven van tot wel 25 procent niet alleen voertuigen stukken duurder maken. Op termijn kan het ook de werkgelegenheid in de industrie enorm schaden. Sommige brancheorganisaties bestookten het ministerie om openheid van zaken te geven. Geheimhouding rond het rapport verhoogt volgens hen de onzekerheid en bezorgdheid in de industrie die wordt veroorzaakt door de dreigende tariefstijgingen.