Patrick Danau, de nieuwe algemeen directeur van Audi Brussel, sprak de voorbije week voor het eerst met enkele media. Die informatie werd behoorlijk opgeblazen.

De krant De Morgen citeerde "een interne bron" bij Audi Brussels, die gewag maakte van een productievolume van 150.000 wagens voor de Audi A1. Vorst maakt dat model vandaag. Bovendien werd het idee geopperd dat Audi Brussels maar beter twee modellen zou maken, zodra er een beslissing valt over de opvolger van de A1.

In het hoofdkantoor in Ingolstadt worden de hooggespannen verwachtingen weinig gesmaakt. Met als gevolg dat de directie in Vorst oproept tot voorzichtigheid. Er is geen sprake van een verhoging van de productie van de A1 tot 150.000 exemplaren.

"We zijn volop bezig met ons huidige model A1. Daarvan maken we 120.000 exemplaren per jaar, terwijl initieel was gepland dat de productie 80.000 zou bedragen. Daarmee hebben we onze handen vol", duidt Jurgen Thysmans, de woordvoerder van Audi Brussels.

De bouw van twee nieuwe modellen wordt afgedaan als een bericht dat totaal uit de lucht is gegrepen. Enige tijd geleden werd gemeld dat Brussel de Audi Q3 zou bouwen, een terreinwagen. "Dat is niet aan de orde. We hebben voorlopig geen enkel idee welke modellen Audi Brussels zou bouwen in de toekomst".

Wat niet betekent dat Vorst niet investeert. "We bouwen uiteraard aan onze toekomst". Tot 2018 wordt een half miljard euro in de fabriek geïnvesteerd.

Patrick Danau, de nieuwe algemeen directeur van Audi Brussel, sprak de voorbije week voor het eerst met enkele media. Die informatie werd behoorlijk opgeblazen. De krant De Morgen citeerde "een interne bron" bij Audi Brussels, die gewag maakte van een productievolume van 150.000 wagens voor de Audi A1. Vorst maakt dat model vandaag. Bovendien werd het idee geopperd dat Audi Brussels maar beter twee modellen zou maken, zodra er een beslissing valt over de opvolger van de A1. In het hoofdkantoor in Ingolstadt worden de hooggespannen verwachtingen weinig gesmaakt. Met als gevolg dat de directie in Vorst oproept tot voorzichtigheid. Er is geen sprake van een verhoging van de productie van de A1 tot 150.000 exemplaren. "We zijn volop bezig met ons huidige model A1. Daarvan maken we 120.000 exemplaren per jaar, terwijl initieel was gepland dat de productie 80.000 zou bedragen. Daarmee hebben we onze handen vol", duidt Jurgen Thysmans, de woordvoerder van Audi Brussels. De bouw van twee nieuwe modellen wordt afgedaan als een bericht dat totaal uit de lucht is gegrepen. Enige tijd geleden werd gemeld dat Brussel de Audi Q3 zou bouwen, een terreinwagen. "Dat is niet aan de orde. We hebben voorlopig geen enkel idee welke modellen Audi Brussels zou bouwen in de toekomst". Wat niet betekent dat Vorst niet investeert. "We bouwen uiteraard aan onze toekomst". Tot 2018 wordt een half miljard euro in de fabriek geïnvesteerd.