Het gaat om het grootste investeringsprogramma in de geschiedenis van het bedrijf.

Bijna 17 miljard euro van het totale investeringsbedrag wordt gereserveerd voor de ontwikkeling van nieuwe modellen en nieuwe technologieën, meldde de autofabrikant. Audi is van plan het aantal modellen uit te breiden van 50 naar 60 in 2020.

'Wij gaan flink investeren in innovatie op het gebied van elektrisch rijden, de toepassing van consumentenelektronica en lichtgewicht constructies', zei topman Rupert Stadler in een verklaring.

Brussel

Het merk heeft ook een fabriek in Vorst. Het is onduidelijk hoeveel die fabriek van het investeringsbudget krijgt toegewezen.

Minstens 12 miljard euro is alvast bestemd voor de Duitse sites Ingolstadt en Neckarsulm.

Nummer één

Audi, onderdeel van Volkswagen, wil aan het eind van dit decennium wereldwijd de bestverkopende autoproducent zijn van luxewagens. Die positie is nu nog in handen van het eveneens Duitse BMW.

Het gat tussen beide fabrikanten is al kleiner geworden. BMW verkocht in de eerste helft van dit jaar 42.600 meer auto's dan Audi. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verschil nog 54.600. Audi verwacht dit jaar een recordaantal van meer dan 1,7 miljoen auto's te verkopen. (Belga/KVDA)

Het gaat om het grootste investeringsprogramma in de geschiedenis van het bedrijf.Bijna 17 miljard euro van het totale investeringsbedrag wordt gereserveerd voor de ontwikkeling van nieuwe modellen en nieuwe technologieën, meldde de autofabrikant. Audi is van plan het aantal modellen uit te breiden van 50 naar 60 in 2020. 'Wij gaan flink investeren in innovatie op het gebied van elektrisch rijden, de toepassing van consumentenelektronica en lichtgewicht constructies', zei topman Rupert Stadler in een verklaring. Het merk heeft ook een fabriek in Vorst. Het is onduidelijk hoeveel die fabriek van het investeringsbudget krijgt toegewezen. Minstens 12 miljard euro is alvast bestemd voor de Duitse sites Ingolstadt en Neckarsulm.Audi, onderdeel van Volkswagen, wil aan het eind van dit decennium wereldwijd de bestverkopende autoproducent zijn van luxewagens. Die positie is nu nog in handen van het eveneens Duitse BMW. Het gat tussen beide fabrikanten is al kleiner geworden. BMW verkocht in de eerste helft van dit jaar 42.600 meer auto's dan Audi. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verschil nog 54.600. Audi verwacht dit jaar een recordaantal van meer dan 1,7 miljoen auto's te verkopen. (Belga/KVDA)