Atlas Copco, dat wordt geleid door de Belgische CEO Ronny Leten, biedt tot 10,50 dollar per aandeel, afhankelijk van de financiële resultaten dit jaar. Dat bod ligt ruim 11 procent boven de gemiddelde waarde van de afgelopen dertig dagen.

Atlas Copco produceert onder meer luchtcompressoren en machines voor de bouw en mijnbouw. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in het Zweedse Stockholm. Atlas Copco telde eind 2012 39.800 werknemers.

Edwards Group, producent van vacuumsystemen, telt wereldwijd meer dan 3.200 voltijdse en 500 tijdelijke werknemers in ongeveer 30 landen, luidt het op de website van het bedrijf.

CEO Ronnie Leten is tevreden over de overname. "De markt voor vacuumsystemen groeit en beschikt over dezelfde kenmerken als onze industriële activiteiten", aldus Leten. (Bloomberg/BO)

Atlas Copco, dat wordt geleid door de Belgische CEO Ronny Leten, biedt tot 10,50 dollar per aandeel, afhankelijk van de financiële resultaten dit jaar. Dat bod ligt ruim 11 procent boven de gemiddelde waarde van de afgelopen dertig dagen.Atlas Copco produceert onder meer luchtcompressoren en machines voor de bouw en mijnbouw. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in het Zweedse Stockholm. Atlas Copco telde eind 2012 39.800 werknemers.Edwards Group, producent van vacuumsystemen, telt wereldwijd meer dan 3.200 voltijdse en 500 tijdelijke werknemers in ongeveer 30 landen, luidt het op de website van het bedrijf. CEO Ronnie Leten is tevreden over de overname. "De markt voor vacuumsystemen groeit en beschikt over dezelfde kenmerken als onze industriële activiteiten", aldus Leten. (Bloomberg/BO)