AstraZeneca hervat proeven met mogelijk coronavaccin

Het Britse farmabedrijf AstraZeneca heeft de proeven met een mogelijk coronavaccin hervat in Groot-Brittannië. Dat laat het bedrijf zaterdag weten in een mededeling.

Woensdag raakte bekend dat de testen tijdelijk stopgezet werden vanwege medische problemen met een proefpersoon. AstraZeneca werkt voor het vaccin samen met de universiteit van Oxford.

De ontwikkelaars kregen een groen licht van de Britse geneesmiddelenautoriteit Medicines Health Regulatory Authority (MHRA). Die liet weten dat het veilig is om de klinische tests met het ‘AZD1222’-vaccin voort te zetten.

Het farmabedrijf voegt eraan toe dat de vaccinatietests wereldwijd vorige zondag stopgezet werden om de mogelijke problemen met met het geneesmiddel te onderzoeken. Verdere medische informatie kunnen beide ontwikkelaars niet vrijgeven, klinkt het nog. Onderzoekers en testpersonen zullen een update met relevante informatie krijgen.

Volgens mediaberichten werd de ontwikkeling van het vaccin stilgelegd omdat een van de proefpersonen last kreeg van een ontsteking aan het ruggenmerg.

Partner Content