Volgens Arseus is DEG de tweede grootste leverancier van farmaceutische grondstoffen voor eigen bereidingen aan apotheken in Brazilië. De overname wordt uitgevoerd door Fagron, de bedrijfstak die grondstoffen levert aan apothekers, ziekenhuizen en de farmaceutische, cosmetische en veterinaire industrie. Halfweg mei 2010 nam Fagron al het Amerikaanse Gallipot over.

DEG wordt vanaf 1 november geconsolideerd en zal onmiddellijk bijdragen aan de winst per aandeel, meldt Arseus maandag voorbeurs in een persbericht. Financiële details werden niet bekendgemaakt.

Verwacht wordt dat DEG in 2010 een omzet haalt van rond de 25 miljoen euro en een ebitda-marge realiseert van ongeveer 16 procent. Met de overname van DEG wordt Fagron nu "de wereldwijde marktleider", zegt Ger van Jeveren, CEO van Arseus, in het persbericht.

Volgens Arseus is DEG de tweede grootste leverancier van farmaceutische grondstoffen voor eigen bereidingen aan apotheken in Brazilië. De overname wordt uitgevoerd door Fagron, de bedrijfstak die grondstoffen levert aan apothekers, ziekenhuizen en de farmaceutische, cosmetische en veterinaire industrie. Halfweg mei 2010 nam Fagron al het Amerikaanse Gallipot over. DEG wordt vanaf 1 november geconsolideerd en zal onmiddellijk bijdragen aan de winst per aandeel, meldt Arseus maandag voorbeurs in een persbericht. Financiële details werden niet bekendgemaakt. Verwacht wordt dat DEG in 2010 een omzet haalt van rond de 25 miljoen euro en een ebitda-marge realiseert van ongeveer 16 procent. Met de overname van DEG wordt Fagron nu "de wereldwijde marktleider", zegt Ger van Jeveren, CEO van Arseus, in het persbericht.