Devroe Instruments maakt en verkoopt chirurgisch materiaal en sterilisatieapparatuur. Devroe zal in 2010 naar verwachting 3 miljoen euro omzet boeken met een winstmarge (ebitda) van meer dan 10 procent.

Devroe zal ondergebracht worden bij Arseus Medical. Voor Arseus, dat in 2009 391 miljoen euro omzet haalde, is het al bij al een kleine overname. Eerder deze week kondigde Arseus nog de overname van DEG in Brazilië aan. Analisten schatten de prijs voor die overname op 25 tot 30 miljoen euro, waarmee het de grootste overname is in de geschiedenis van het bedrijf.

Arseus rijgt al sinds de beursgang in 2007 de overnames aan elkaar. Deze week verzekerde het zich nog van een extra kredietlijn van 100 miljoen euro bij de banken. Dat vergroot de ruimte om nog meer overnames te doen.

Devroe Instruments maakt en verkoopt chirurgisch materiaal en sterilisatieapparatuur. Devroe zal in 2010 naar verwachting 3 miljoen euro omzet boeken met een winstmarge (ebitda) van meer dan 10 procent. Devroe zal ondergebracht worden bij Arseus Medical. Voor Arseus, dat in 2009 391 miljoen euro omzet haalde, is het al bij al een kleine overname. Eerder deze week kondigde Arseus nog de overname van DEG in Brazilië aan. Analisten schatten de prijs voor die overname op 25 tot 30 miljoen euro, waarmee het de grootste overname is in de geschiedenis van het bedrijf. Arseus rijgt al sinds de beursgang in 2007 de overnames aan elkaar. Deze week verzekerde het zich nog van een extra kredietlijn van 100 miljoen euro bij de banken. Dat vergroot de ruimte om nog meer overnames te doen.