Het medische bedrijf is het eerste beursgenoteerde Belgische bedrijf dat zijn halfjaarcijfers bekend maakt.

De divisie Fagron, actief in de verdeling van farmaceutische ingrediënten, kende een omzetgroei van 20,1 procent tot 46,4 miljoen euro. De toename is voor meer dan de helft te danken aan de overname van het Amerikaanse Gallipot.

De tandartsendivisie Arseus Dental boekte een omzetdaling van 0,9 procent tot 41,3 miljoen euro. Analisten hadden een daling ingecalculeerd door de lagere vraag naar equipment in België en Frankrijk. Arseus zegt wel dat de orderportefeuille van de Zwitserse dochter Halder is gegroeid en dat het kostenbesparingsprogramma van 4 miljoen euro op schema zit.

Ook bij Arseus Medical was er een omzetdaling van 1 procent tot 12,5 miljoen euro, die analisten niet hadden verwacht. Organisch was de daling zelfs 12,2 procent. Het bedrijf stelt dat dit evenwel een vertekend beeld geeft, omdat de omzet in 2009 hoog was door de levering van uitgestelde orders.

De informatiedivisie Corilis tenslotte groeide met 8,6 procent tot 7,7 miljoen euro door het aantrekken van nieuwe klanten, meer onderhoudscontracten en nieuwe software.

Arseus verwacht dit jaar een omzetgroei van 5 tot 10 procent en een bedrijfskasstroom die sneller groeit dan de omzet.

Het medische bedrijf is het eerste beursgenoteerde Belgische bedrijf dat zijn halfjaarcijfers bekend maakt. De divisie Fagron, actief in de verdeling van farmaceutische ingrediënten, kende een omzetgroei van 20,1 procent tot 46,4 miljoen euro. De toename is voor meer dan de helft te danken aan de overname van het Amerikaanse Gallipot. De tandartsendivisie Arseus Dental boekte een omzetdaling van 0,9 procent tot 41,3 miljoen euro. Analisten hadden een daling ingecalculeerd door de lagere vraag naar equipment in België en Frankrijk. Arseus zegt wel dat de orderportefeuille van de Zwitserse dochter Halder is gegroeid en dat het kostenbesparingsprogramma van 4 miljoen euro op schema zit. Ook bij Arseus Medical was er een omzetdaling van 1 procent tot 12,5 miljoen euro, die analisten niet hadden verwacht. Organisch was de daling zelfs 12,2 procent. Het bedrijf stelt dat dit evenwel een vertekend beeld geeft, omdat de omzet in 2009 hoog was door de levering van uitgestelde orders. De informatiedivisie Corilis tenslotte groeide met 8,6 procent tot 7,7 miljoen euro door het aantrekken van nieuwe klanten, meer onderhoudscontracten en nieuwe software. Arseus verwacht dit jaar een omzetgroei van 5 tot 10 procent en een bedrijfskasstroom die sneller groeit dan de omzet.