"We betreuren dat een belangrijke cargomaatschappij zoals Ethiopian Airlines Brussels Airport verlaat voor Maastricht. Honderden jobs verloren in België", tweet de CEO van Brussels Airport in een reactie op het vertrek van Ethiopian Airlines.

Ethiopian Airlines voert op Brussels Airport vijf vluchten per week uit, goed voor ongeveer 40.000 ton vervoerde vracht op jaarbasis. Dat komt theoretisch (100 ton = 1 job) overeen met 400 banen, zo zei de luchthaven eerder al.

Vanaf 1 november verhuist Ethiopian naar de luchthaven van Maastricht, zo vernam Belga dinsdag eerder uit goede bron.

"De beslissing is genomen", aldus de bron. "De trafiekrechten die Ethiopian niet krijgt vanuit Brussel, krijgt het wel in Maastricht", wordt het vertrek uitgelegd. In Maastricht zou de maatschappij starten met negen vluchten per week. Ethiopian voert op Brussels Airport momenteel vijf vluchten per week uit voor vrachtbedrijf DHL Global Forwarding (naar Dubai, Hongkong en Shanghai).

De trafiekrechten werden de voorbije maanden telkens met een maand verlengd door minister van Mobiliteit Jacqueline Galant, in het kader van gekibbel tussen Brussels Airport en de luchthaven van Luik. Die laatste was van oordeel dat de Brusselse Ethiopian-vluchten de Luikse luchthaven schaden omdat de Belgische maatschappij TNT Airways vanuit Luik op dezelfde bestemmingen vliegt. (Belga/BO)

"We betreuren dat een belangrijke cargomaatschappij zoals Ethiopian Airlines Brussels Airport verlaat voor Maastricht. Honderden jobs verloren in België", tweet de CEO van Brussels Airport in een reactie op het vertrek van Ethiopian Airlines.Ethiopian Airlines voert op Brussels Airport vijf vluchten per week uit, goed voor ongeveer 40.000 ton vervoerde vracht op jaarbasis. Dat komt theoretisch (100 ton = 1 job) overeen met 400 banen, zo zei de luchthaven eerder al. Vanaf 1 november verhuist Ethiopian naar de luchthaven van Maastricht, zo vernam Belga dinsdag eerder uit goede bron."De beslissing is genomen", aldus de bron. "De trafiekrechten die Ethiopian niet krijgt vanuit Brussel, krijgt het wel in Maastricht", wordt het vertrek uitgelegd. In Maastricht zou de maatschappij starten met negen vluchten per week. Ethiopian voert op Brussels Airport momenteel vijf vluchten per week uit voor vrachtbedrijf DHL Global Forwarding (naar Dubai, Hongkong en Shanghai). De trafiekrechten werden de voorbije maanden telkens met een maand verlengd door minister van Mobiliteit Jacqueline Galant, in het kader van gekibbel tussen Brussels Airport en de luchthaven van Luik. Die laatste was van oordeel dat de Brusselse Ethiopian-vluchten de Luikse luchthaven schaden omdat de Belgische maatschappij TNT Airways vanuit Luik op dezelfde bestemmingen vliegt. (Belga/BO)