Een jaar geleden moest ArcelorMittal door de economische crisis een verlies van bijna 800 miljoen dollar optekenen. De staalverkoop steeg in vergelijking met vorig jaar van 17 naar 22,8 miljoen ton. De omzet ging omhoog van 15,2 naar 21,7 miljard dollar. Daarnaast nam de bedrijfskastroom (ebitda) 59 procent toe in vergelijking met het eerste kwartaal tot 3,0 miljard dollar.

ArcelorMittal geeft verder aan dat het een afsplitsing onderzoekt van de roestvrij staal-activiteit van de rest van de groep. "We hebben vertrouwen in de toekomst van de roestvrij staal-activiteit en denken dat de creatie van een afzonderlijke maatschappij een bijkomende toegevoegde waarde zal betekenen voor de aandeelhouders", zegt CEO Lakshmi Mittal in een persbericht.

Mittal zegt ook dat het derde kwartaal beïnvloed zal worden door een "combinatie van seizoensgebonden factoren en de economische vertraging in China", hoewel de "onderliggende vraag blijft verbeteren". De verwachtingsvork voor de ebitda ligt tussen 2,1 en 2,5 miljard dollar in het derde kwartaal.

Een jaar geleden moest ArcelorMittal door de economische crisis een verlies van bijna 800 miljoen dollar optekenen. De staalverkoop steeg in vergelijking met vorig jaar van 17 naar 22,8 miljoen ton. De omzet ging omhoog van 15,2 naar 21,7 miljard dollar. Daarnaast nam de bedrijfskastroom (ebitda) 59 procent toe in vergelijking met het eerste kwartaal tot 3,0 miljard dollar. ArcelorMittal geeft verder aan dat het een afsplitsing onderzoekt van de roestvrij staal-activiteit van de rest van de groep. "We hebben vertrouwen in de toekomst van de roestvrij staal-activiteit en denken dat de creatie van een afzonderlijke maatschappij een bijkomende toegevoegde waarde zal betekenen voor de aandeelhouders", zegt CEO Lakshmi Mittal in een persbericht. Mittal zegt ook dat het derde kwartaal beïnvloed zal worden door een "combinatie van seizoensgebonden factoren en de economische vertraging in China", hoewel de "onderliggende vraag blijft verbeteren". De verwachtingsvork voor de ebitda ligt tussen 2,1 en 2,5 miljard dollar in het derde kwartaal.