De aandeelhouders van het concern, die de operatie tijdens een aandeelhoudersvergadering wel nog moeten goedkeuren, krijgen één inox-aandeel per 20 ArcelorMittal-aandelen die ze bezitten. De inox-aandelen krijgen een notering op Euronext Parijs, Amsterdam en Luxemburg.

Volgens de Franse krant Les Echos heeft de spin-off betrekking op 10.000 werknemers en zouden de inox-activiteiten bij de beursgang gewaardeerd worden tussen 3,4 en 4,2 miljard dollar.

ArcelorMittal maakte in juli 2011 al bekend dat het een afsplitsing onderzocht van zijn roestvrijstaalactiviteiten.

De aandeelhouders van het concern, die de operatie tijdens een aandeelhoudersvergadering wel nog moeten goedkeuren, krijgen één inox-aandeel per 20 ArcelorMittal-aandelen die ze bezitten. De inox-aandelen krijgen een notering op Euronext Parijs, Amsterdam en Luxemburg. Volgens de Franse krant Les Echos heeft de spin-off betrekking op 10.000 werknemers en zouden de inox-activiteiten bij de beursgang gewaardeerd worden tussen 3,4 en 4,2 miljard dollar. ArcelorMittal maakte in juli 2011 al bekend dat het een afsplitsing onderzocht van zijn roestvrijstaalactiviteiten.