Dat geld dient vooral voor de ontmanteling van de installaties voor staalproductie en bodemsanering. Als het bedrijf zou moeten opdraaien voor de sanering van de site in Luik, waar het zijn ovens sluit, dan is dat reservepotje ontoereikend.

Woordvoerder Etienne Botton wou geen getal kleven op de saneringskosten in Luik, maar afhankelijk van de grondigheid van de sanering loopt de geraamde kostprijs uiteen van 80 à 100 miljoen (afgraven van de bodem tot drie meter diepte) tot ruim 1 miljard euro (volledige reiniging). (W.R.)

Dat geld dient vooral voor de ontmanteling van de installaties voor staalproductie en bodemsanering. Als het bedrijf zou moeten opdraaien voor de sanering van de site in Luik, waar het zijn ovens sluit, dan is dat reservepotje ontoereikend. Woordvoerder Etienne Botton wou geen getal kleven op de saneringskosten in Luik, maar afhankelijk van de grondigheid van de sanering loopt de geraamde kostprijs uiteen van 80 à 100 miljoen (afgraven van de bodem tot drie meter diepte) tot ruim 1 miljard euro (volledige reiniging). (W.R.)