Staalreus ArcelorMittal is niet van plan de sluiting van de 7 procuctielijnen in Luik te bevriezen. Ook niet onder druk van eurocommissaris Tajani.

Robrecht Himpe, vice-president van ArcelorMittal, liet dinsdag weten dat het staalbedrijf niet afwijkt van zijn Luikse plannen waardoor duizenden banen sneuvelen.

ArcelorMittal kondigde eind januari aan dat zeven van de twaalf productielijnen in en rond Luik gesloten zullen worden, met een verlies van 1.300 banen tot gevolg.

"Het is vandaag niet denkbaar om het plan te wijzigen", luidde het antwoord van Himpe tijdens een rondetafelgesprek in Brussel over de Euopese staalindustrie. Dat antwoord volgt op een pleidooi van Europees commissaris voor industrie Tajani om nog even te wachten met de sluiting in Luik.

Tajani had ArcelorMittal publiekelijk verzocht de beslissing uit te stellen tot de Europese Commissie een actieplan goedkeurt om de noodlijdende staalindustrie uit het slop te halen.

Ondanks de weigering wil Himpe wel nog bekijken 'wat mogelijk is'. Volgens Himpe zijn de handen van het bedrijf nu eenmaal gebonden door de 'strikte' Belgische wetgeving.

ArcelorMittal zou in de eerste 9 maanden van 2012 een verlies van ruim 200 miljoen euro hebben geleden. In 2011 besliste het bedrijf al om de hoogovens in Luik te sluiten, wat toen leidde tot een verlies van zowat 800 banen.

De vraag naar staal in Europa is met 29 procent afgenomen sinds het uitbreken van de economische crisis in Europa, aldus ArcelorMittal. (Belga/BO)

Staalreus ArcelorMittal is niet van plan de sluiting van de 7 procuctielijnen in Luik te bevriezen. Ook niet onder druk van eurocommissaris Tajani. Robrecht Himpe, vice-president van ArcelorMittal, liet dinsdag weten dat het staalbedrijf niet afwijkt van zijn Luikse plannen waardoor duizenden banen sneuvelen. ArcelorMittal kondigde eind januari aan dat zeven van de twaalf productielijnen in en rond Luik gesloten zullen worden, met een verlies van 1.300 banen tot gevolg. "Het is vandaag niet denkbaar om het plan te wijzigen", luidde het antwoord van Himpe tijdens een rondetafelgesprek in Brussel over de Euopese staalindustrie. Dat antwoord volgt op een pleidooi van Europees commissaris voor industrie Tajani om nog even te wachten met de sluiting in Luik.Tajani had ArcelorMittal publiekelijk verzocht de beslissing uit te stellen tot de Europese Commissie een actieplan goedkeurt om de noodlijdende staalindustrie uit het slop te halen.Ondanks de weigering wil Himpe wel nog bekijken 'wat mogelijk is'. Volgens Himpe zijn de handen van het bedrijf nu eenmaal gebonden door de 'strikte' Belgische wetgeving. ArcelorMittal zou in de eerste 9 maanden van 2012 een verlies van ruim 200 miljoen euro hebben geleden. In 2011 besliste het bedrijf al om de hoogovens in Luik te sluiten, wat toen leidde tot een verlies van zowat 800 banen. De vraag naar staal in Europa is met 29 procent afgenomen sinds het uitbreken van de economische crisis in Europa, aldus ArcelorMittal. (Belga/BO)