De 49-jarige Van Vlierberghe startte zijn loopbaan bij ArcelorMittal België in 1995. Van 2012 tot 2015 was hij CEO van ArcelorMittal in Polen, waarna hij technologisch directeur (CTO) werd van de businessdivisie Noord binnen ArcelorMittal Europa. Op 1 december wordt hij CEO van de Cluster ArcelorMittal Gent-Liège, waartoe ook Genk en Geel behoren.

Van Vlierberghe zal rapporteren aan een andere Belg, Wim Van Gerven. Hij is sinds begin 2014 de topman van de businessdivisie Noord van de vlakstaalpoot van ArcelorMittal Europa. Die divisie omvat de Belgische fabrieken, de Noord-Franse sites (Duinkerke en Florange) en de vestiging in het Duitse Bremen. Matthieu Jehl leidt sinds begin 2014 de fabriek in Gent en sinds begin 2016 ook die van Luik. Hij wordt op 1 december CEO van AM Investco Italy, een onderneming die gecreëerd is om de overname van Ilva, het grootste staalbedrijf van Italië, in goede banen te leiden.

ArcelorMittal België telt 5.800 medewerkers. Het bedrijf verzond vorig jaar 6,6 miljoen ton afwerkte staalproducten naar onder meer de automobiel-, de bouw- en de witgoedsector. Aperam, de afgesplitste inox-afdeling van ArcelorMittal met sites in Genk en Châtelet, behoort niet tot ArcelorMittal België.

De 49-jarige Van Vlierberghe startte zijn loopbaan bij ArcelorMittal België in 1995. Van 2012 tot 2015 was hij CEO van ArcelorMittal in Polen, waarna hij technologisch directeur (CTO) werd van de businessdivisie Noord binnen ArcelorMittal Europa. Op 1 december wordt hij CEO van de Cluster ArcelorMittal Gent-Liège, waartoe ook Genk en Geel behoren. Van Vlierberghe zal rapporteren aan een andere Belg, Wim Van Gerven. Hij is sinds begin 2014 de topman van de businessdivisie Noord van de vlakstaalpoot van ArcelorMittal Europa. Die divisie omvat de Belgische fabrieken, de Noord-Franse sites (Duinkerke en Florange) en de vestiging in het Duitse Bremen. Matthieu Jehl leidt sinds begin 2014 de fabriek in Gent en sinds begin 2016 ook die van Luik. Hij wordt op 1 december CEO van AM Investco Italy, een onderneming die gecreëerd is om de overname van Ilva, het grootste staalbedrijf van Italië, in goede banen te leiden.ArcelorMittal België telt 5.800 medewerkers. Het bedrijf verzond vorig jaar 6,6 miljoen ton afwerkte staalproducten naar onder meer de automobiel-, de bouw- en de witgoedsector. Aperam, de afgesplitste inox-afdeling van ArcelorMittal met sites in Genk en Châtelet, behoort niet tot ArcelorMittal België.