Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg dinsdag op basis van een brief die vorige vrijdag werd verstuurd, vanuit het kabinet-Milquet aan Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V), en waar Gazet van Antwerpen de hand op kon leggen.

Hoewel brugpensioenen federale materie zijn, vraagt Milquet met aandrang de mening van de Vlaamse regering over een verlaging van de brugpensioenleeftijd. Na de heisa over het sociaal plan bij Carrefour heeft Joëlle Milquet duidelijk geen zin om deze politiek gevoelige beslissing in haar eentje te nemen. Kris Peeters, die de voorbije maanden het voortouw in het Opel-dossier heeft genomen, houdt de boot af.

"Joëlle Milquet moet geen verstoppertje spelen. De brugpensioenregelingen zijn een bevoegdheid van de federale regering."

Intussen groeit bij de vakbonden van Opel Antwerpen het ongeduld. "De commissie heeft al op 2 juli advies uitgebracht. Ik begrijp het getreuzel niet", zegt ACV-secretaris Eddy De Decker. In totaal komen 641 van de 2.600 arbeiders bij Opel Antwerpen in aanmerking voor brugpensioen. 300 van hen zijn tussen de 50 en de 52 jaar oud.

Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg dinsdag op basis van een brief die vorige vrijdag werd verstuurd, vanuit het kabinet-Milquet aan Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V), en waar Gazet van Antwerpen de hand op kon leggen. Hoewel brugpensioenen federale materie zijn, vraagt Milquet met aandrang de mening van de Vlaamse regering over een verlaging van de brugpensioenleeftijd. Na de heisa over het sociaal plan bij Carrefour heeft Joëlle Milquet duidelijk geen zin om deze politiek gevoelige beslissing in haar eentje te nemen. Kris Peeters, die de voorbije maanden het voortouw in het Opel-dossier heeft genomen, houdt de boot af. "Joëlle Milquet moet geen verstoppertje spelen. De brugpensioenregelingen zijn een bevoegdheid van de federale regering." Intussen groeit bij de vakbonden van Opel Antwerpen het ongeduld. "De commissie heeft al op 2 juli advies uitgebracht. Ik begrijp het getreuzel niet", zegt ACV-secretaris Eddy De Decker. In totaal komen 641 van de 2.600 arbeiders bij Opel Antwerpen in aanmerking voor brugpensioen. 300 van hen zijn tussen de 50 en de 52 jaar oud.