Zo'n 40 werknemers dreigen een gastank in brand te steken tenzij elke arbeider 21.000 euro krijgt bovenop de wettelijke ontslagvergoeding. Zo'n 100 agenten en brandweermannen zijn ter plaatse in Crepy-en-Valois, in de Oise in Noord-Frankrijk. De fabriek telt 92 werknemers.

Het is niet de eerste keer dat werknemers in Frankrijk dergelijke drastische stappen ondernemen. In juli vorig jaar waren er twee gelijkaardige gevallen, evenwel zonder gevolg. In 2000 dumpten de werknemers van Cellatex in de Franse Ardennen een voorraad zuur in de Maas.

Zo'n 40 werknemers dreigen een gastank in brand te steken tenzij elke arbeider 21.000 euro krijgt bovenop de wettelijke ontslagvergoeding. Zo'n 100 agenten en brandweermannen zijn ter plaatse in Crepy-en-Valois, in de Oise in Noord-Frankrijk. De fabriek telt 92 werknemers. Het is niet de eerste keer dat werknemers in Frankrijk dergelijke drastische stappen ondernemen. In juli vorig jaar waren er twee gelijkaardige gevallen, evenwel zonder gevolg. In 2000 dumpten de werknemers van Cellatex in de Franse Ardennen een voorraad zuur in de Maas.