De zowat 2.600 werknemers van de Antwerpse autofabriek spreken zich maandag uit in een referendum. Arbeiders en bedienden doen dat apart. Dinsdag worden de stemmen geteld. Kennes verwacht rond de middag duidelijkheid over de uitslag.

Het sociaal plan dat nu wordt voorgelegd aan het personeel omvat vrijwillig brugpensioen vanaf 50 jaar of een vertrekpremie die bruto maximaal 144.000 euro bedraagt. Als het sociaal akkoord groen licht krijgt, ontvangen alle werknemers daarnaast nog een eenmalige nettopremie van 2.295 euro.

Het sociale begeleidingsplan is onderhandeld voor alle werknemers van Opel Antwerpen. Bij een eerste herstructurering midden juni moeten al zowat 1.250 werknemers vertrekken. Voor de anderen gaat de moeilijke zoektocht naar een overnemer voort. In elk geval kunnen zij minstens deels aanspraak blijven maken op het sociaal plan, zelfs als ze begin 2011 bij een eventuele overnemer aan de slag zouden kunnen blijven.

De zowat 2.600 werknemers van de Antwerpse autofabriek spreken zich maandag uit in een referendum. Arbeiders en bedienden doen dat apart. Dinsdag worden de stemmen geteld. Kennes verwacht rond de middag duidelijkheid over de uitslag. Het sociaal plan dat nu wordt voorgelegd aan het personeel omvat vrijwillig brugpensioen vanaf 50 jaar of een vertrekpremie die bruto maximaal 144.000 euro bedraagt. Als het sociaal akkoord groen licht krijgt, ontvangen alle werknemers daarnaast nog een eenmalige nettopremie van 2.295 euro. Het sociale begeleidingsplan is onderhandeld voor alle werknemers van Opel Antwerpen. Bij een eerste herstructurering midden juni moeten al zowat 1.250 werknemers vertrekken. Voor de anderen gaat de moeilijke zoektocht naar een overnemer voort. In elk geval kunnen zij minstens deels aanspraak blijven maken op het sociaal plan, zelfs als ze begin 2011 bij een eventuele overnemer aan de slag zouden kunnen blijven.