Het geld komt wel terecht op een geblokkeerde rekening zodat ook de uitbaters van de bakkerij niet aan het geld geraken. Dat maakte TV Limburg woensdagavond bekend.

Andere handelaars en zelfstandigen zagen hun inkomsten met zestig procent dalen. De werken zouden normaal gezien maar vier maanden in beslag nemen. Volgens bakkerijzaakvoerster Karin Lindekens is een belangrijke toegangsweg naar haar zaak afgesloten.

"Officiële omleiding bedraagt 10 kilometer"

"Er is een officiële omleiding via Tongeren voorzien, maar die bedraagt zo'n tien kilometer. Het is ethisch onverantwoord hoe Aquafin standpunt inneemt om dat geld op een geblokkeerde rekening te zetten. Zij hebben er niets aan en het geeft ons niet de zuurstof die we zouden moeten krijgen volgens de rechter", aldus Karin Lindekens.

Aquafin is intussen naar het hof van beroep gestapt en betwist het bestaan van overmatige hinder.

Het geld komt wel terecht op een geblokkeerde rekening zodat ook de uitbaters van de bakkerij niet aan het geld geraken. Dat maakte TV Limburg woensdagavond bekend. Andere handelaars en zelfstandigen zagen hun inkomsten met zestig procent dalen. De werken zouden normaal gezien maar vier maanden in beslag nemen. Volgens bakkerijzaakvoerster Karin Lindekens is een belangrijke toegangsweg naar haar zaak afgesloten. "Officiële omleiding bedraagt 10 kilometer""Er is een officiële omleiding via Tongeren voorzien, maar die bedraagt zo'n tien kilometer. Het is ethisch onverantwoord hoe Aquafin standpunt inneemt om dat geld op een geblokkeerde rekening te zetten. Zij hebben er niets aan en het geeft ons niet de zuurstof die we zouden moeten krijgen volgens de rechter", aldus Karin Lindekens. Aquafin is intussen naar het hof van beroep gestapt en betwist het bestaan van overmatige hinder.