Dat meldt Apple. De technologiereus dankt de indrukwekkende cijfers vooral aan de verkoop van 11,8 miljoen iPads, een stijging van 150 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2011, en zowat 35 miljoen iPhones, een stijging van 88 procent op jaarbasis. De verkoop van de iPod daalde dan weer met 15 procent.

Meteen na de bekendmaking van de uitstekende resultaten schoot het aandeel van Apple met zeven procent de hoogte in.

Volgens CEO Tim Cook heeft Apple al 67 miljoen iPads verkocht sinds de lancering van het gadget twee jaar geleden. Ter vergelijking: om evenveel Mac-computers en iPhones te verkopen had Apple respectievelijk 24 en 3 jaar nodig. (KVDA)

Dat meldt Apple. De technologiereus dankt de indrukwekkende cijfers vooral aan de verkoop van 11,8 miljoen iPads, een stijging van 150 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2011, en zowat 35 miljoen iPhones, een stijging van 88 procent op jaarbasis. De verkoop van de iPod daalde dan weer met 15 procent. Meteen na de bekendmaking van de uitstekende resultaten schoot het aandeel van Apple met zeven procent de hoogte in. Volgens CEO Tim Cook heeft Apple al 67 miljoen iPads verkocht sinds de lancering van het gadget twee jaar geleden. Ter vergelijking: om evenveel Mac-computers en iPhones te verkopen had Apple respectievelijk 24 en 3 jaar nodig. (KVDA)