Volgens de website van de zakenkrant Financial Times krijgt de huidige eigenaar, de investeringsmaatschappij CVC Capital de beoogde prijs van net geen 1,2 miljard dollar voor Taminco.

Dat betekent dat de andere twee kandidaten, de private-equityspelers Bain Capital en Pamplona Capital Advisors, de duimen hebben moeten leggen voor Apollo.

CVC kocht Taminco in 2007 voor 800 miljoen euro. In februari 2010 werd een beursgang afgeblazen door "de volatiliteit van de markten". Eerder dit jaar kwam Taminco niet tot een overeenkomst met het Duitse speciaalchemiebedrijf Lanxess.

Taminco produceert alkylamines en afgeleide producten ervan: chemische bouwstenen die teruggevonden worden in bijvoorbeeld veevoederadditieven, onkruidbestrijders, detergenten en farmaceutica.

Het bedrijf realiseerde in 2010 een omzet van 715 miljoen euro en een nettowinst van 41 miljoen euro. Taminco stelde eind 2011 800 mensen tewerk.

Het bericht van de overname werd nog niet officieel bekendgemaakt. Communicatie daarover volgt later. (Belga/BO)

Volgens de website van de zakenkrant Financial Times krijgt de huidige eigenaar, de investeringsmaatschappij CVC Capital de beoogde prijs van net geen 1,2 miljard dollar voor Taminco.Dat betekent dat de andere twee kandidaten, de private-equityspelers Bain Capital en Pamplona Capital Advisors, de duimen hebben moeten leggen voor Apollo. CVC kocht Taminco in 2007 voor 800 miljoen euro. In februari 2010 werd een beursgang afgeblazen door "de volatiliteit van de markten". Eerder dit jaar kwam Taminco niet tot een overeenkomst met het Duitse speciaalchemiebedrijf Lanxess. Taminco produceert alkylamines en afgeleide producten ervan: chemische bouwstenen die teruggevonden worden in bijvoorbeeld veevoederadditieven, onkruidbestrijders, detergenten en farmaceutica. Het bedrijf realiseerde in 2010 een omzet van 715 miljoen euro en een nettowinst van 41 miljoen euro. Taminco stelde eind 2011 800 mensen tewerk. Het bericht van de overname werd nog niet officieel bekendgemaakt. Communicatie daarover volgt later. (Belga/BO)