De Partij van de Arbeid (PVDA) heeft op haar website een lijst gepubliceerd van tientallen bedrijven, die aan het uitzendkantoor Adecco gevraagd hebben om geen allochtone werknemers te rekruteren. Adecco zegt woensdag verrast te zijn door het bestaan en de verspreiding van de lijst.

Code BBB

"Ik kan niet bevestigen dat deze lijst bestaat. Ik heb ze nooit gezien en ik vraag mij af hoe ze op het internet geraakt is", verklaarde Marc Desmet, algemeen directeur van Adecco België en Luxemburg. Op de lijst staan een honderdtal bedrijven die aan de hand van de code BBB ("Blanc Bleu Belge") aangaven dat ze geen allochtone

werkkrachten in dienst wilden nemen.

De lijst komt volgens de politieke partij uit een dossier van het gerechtelijk onderzoek rond discriminatie bij Adecco. Op de lijst staan onder andere Electrabel, Interbrew, Benetton, C&A en Swatch.

Recente veroordeling voor discriminatie

Adecco werd op 3 juni veroordeeld voor discriminatie door de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. (Belga)

De Partij van de Arbeid (PVDA) heeft op haar website een lijst gepubliceerd van tientallen bedrijven, die aan het uitzendkantoor Adecco gevraagd hebben om geen allochtone werknemers te rekruteren. Adecco zegt woensdag verrast te zijn door het bestaan en de verspreiding van de lijst. Code BBB "Ik kan niet bevestigen dat deze lijst bestaat. Ik heb ze nooit gezien en ik vraag mij af hoe ze op het internet geraakt is", verklaarde Marc Desmet, algemeen directeur van Adecco België en Luxemburg. Op de lijst staan een honderdtal bedrijven die aan de hand van de code BBB ("Blanc Bleu Belge") aangaven dat ze geen allochtone werkkrachten in dienst wilden nemen. De lijst komt volgens de politieke partij uit een dossier van het gerechtelijk onderzoek rond discriminatie bij Adecco. Op de lijst staan onder andere Electrabel, Interbrew, Benetton, C&A en Swatch. Recente veroordeling voor discriminatie Adecco werd op 3 juni veroordeeld voor discriminatie door de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. (Belga)